Stalen deur met glas


Wil jij een stalen deur met glas in huis? Stoer! Misschien weet je al precies wat voor soort stalen deur je wilt en hoe het eruit moet komen te zien, maar we kunnen ons voorstellen dat je wel wat inspiratie kan gebruiken. Daarom hebben we de meest populaire soorten stalen deuren met glas op deze pagina op een rijtje gezet, zodat je weet wat de verschillen zijn, en hebben zijn we op zoek gegaan naar de mooiste interieurs, waar gekozen is voor een stoere stalen deur met glas. Heel veel succes!

Stalen deuren bestaan natuurlijk al mega lang, ooit vooral gebruikt in industriële ruimtes, zoals fabrieken en pakhuizen – maar de afgelopen jaren zijn ze ook een ware trend in huis geworden. Dit kunnen zowel stalen deuren zijn die de scheiding vormt tussen huis en tuin, zoals stalen schuifpuien of harmonica deuren, als stalen deuren met glas voor binnen in huis. Zo kiezen steeds meer mensen voor een stalen deur met glas als blikvanger tussen de hal en de keuken of hal en de woonkamer. Maar ook in de slaapkamer en badkamer kan het een heel goed idee zijn.

Op deze mooie zolder is de slaapkamer gescheiden van een woonkamer gedeelte, middels een grote scheidingswand, bestaande uit witte stalen schuifdeuren met glas en vaste panelen.
Op deze mooie zolder is de slaapkamer gescheiden van een woonkamer gedeelte, middels een grote scheidingswand, bestaande uit witte stalen schuifdeuren met glas en vaste panelen. Klik hier voor meer foto’s.

Naast dat het er gewoon super mooi en stoer uitziet, biedt het ook een aantal voordelen. Lees hieronder wat de voordelen zijn van een stalen deur met glas:

Voordelen

  • Blikvanger in huis: het grote voordeel van een stalen deur met glas is toch wel hoe mooi het is. Het is de belangrijkste reden waarom mensen zo’n stoere deur in huis willen hebben, waarmee je een blikvanger kunt creëren, en je interieur naar een hoger niveau kunt tillen.
  • Lichtinval: de kunt helemaal zelf bepalen hoe je stalen deur met glas eruit komt te zien. Dankzij de slanke stalen profielen, kan je het glas laten overheersen, waardoor je lichtinval kunt optimaliseren in een ruimte.
  • Ruimtelijkheid: Door een glazen deur met glas te plaatsen tussen twee ruimtes, kan je twee ruimtes van elkaar scheiden, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid. Het is dus bijvoorbeeld een geweldige oplossing om een keuken van de woonkamer of eetkamer te scheiden (bijvoorbeeld vanwege de kookluchtjes), terwijl de ruimtelijkheid van de totale ruimte in tact blijft.
  • Integratie tussen binnen en buiten: een grote glazen wand met stalen profielen en deuren, als alternatief van bijvoorbeeld openslaande deuren naar de tuin, is een hele goede oplossing om de tuin meer bij de woonkamer of keuken te betrekken.
  • Duurzaam: stalen deuren met glas is een duurzame oplossing, zonder dat je te maken hebt met moeilijk onderhoud.
  • Staal werkt niet: in tegenstelling tot hout krimpen stalen kozijnen niet en zetten ze niet uit als reactie op weersomstandigheden.
  • Verschillende stijlen en kleuren: stalen deuren met glas zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Je hebt klassieke en industriële varianten, die voorzien zijn zwarte gedetailleerde slanke profielen, maar je hebt ook moderne strakke varianten. En vrijwel alle soorten zijn verkrijgbaar in alle beschikbare RAL kleuren.
De stalen openslaande deuren met glas openen naar de woonkamer toe, maar bieden een fijne toegang tot het dakterras. Klik hier voor meer foto's.
De stalen openslaande deuren met glas openen naar de woonkamer toe, maar bieden een fijne toegang tot het dakterras. Klik hier voor meer foto’s.

Soorten stalen deuren met glas

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten stalen deuren met glas. De meest populaire varianten zijn standaard scharnieren deuren, dubbele deuren, schuifdeuren en taatsdeuren. Al deze soorten deuren hebben diezelfde stoere en luxe uitstraling, maar werken net iets anders. Lees er hieronder alles over:

Stalen scharnierdeuren met glas

Scharnierdeuren zijn de meest gebruikelijke soorten deuren die je aantreft in woningen. De meeste binnendeuren zijn scharnierdeuren, en werken zoals de naam eigenlijk al zegt, op basis van scharnieren. Traditioneel heeft het 2-3 scharnieren aan de verticale lange rand van de deur en is links- of rechtshandig. Je kunt bovendien kiezen om de deur naar binnen of naar buiten te draaien. Ze zijn eenvoudig te installeren en mede hierdoor over het algemeen het goedkoopst. Openslaande deuren naar de tuin toe zijn vaak scharnierdeuren.

Prijs: vanaf 1250 euro incl. plaatsen

In plaats van een vaste muur en deur, is er voor deze slaapkamer gekozen voor een stalen scharnierdeur met glas. Ook boven de deur en de kledingkast is een vast paneel met glas geplaatst over de hele breedte van de slaapkamer. Hierdoor profiteert de slaapkamer van een natuurlijke lichtinval, zonder dat er een raam aanwezig is. Klik hier voor meer foto's.
In plaats van een vaste muur en deur, is er voor deze slaapkamer gekozen voor een stalen scharnierdeur met glas. Ook boven de deur en de kledingkast is een vast paneel met glas geplaatst over de hele breedte van de slaapkamer. Hierdoor profiteert de slaapkamer van een natuurlijke lichtinval, zonder dat er een raam aanwezig is. Klik hier voor meer foto’s.

Stalen taatsdeuren met glas

Stalen taatsdeuren, ook wel pivotdeuren genoemd, hebben een spil boven de deur waardoor ze kunnen draaien. In tegenstelling tot scharnierdeuren, vereist dit ontwerp geen scharnieren langs de zijkanten van de deur. Ze gebruiken meestal twee draaipunten, één aan de bovenkant en één aan de onderkant van de deur, waarmee de deur om z’n as gedraaid kan worden. Het grote voordeel is dat het systeem van een taatsdeur heel veel gewicht kan dragen, waardoor grote formaten deuren mogelijk zijn.

Prijs: vanaf 1550 euro incl. plaatsen

Stalen schuifdeuren met glas

Stalen schuifdeuren met glas zijn deuren die horizontaal open en dichtgeschoven kunnen worden. Ze worden gemonteerd met behulp van een rails, vaak boven de deuropening, aan het plafond of in combinatie met een grondrail. Je kunt kiezen voor een enkele schuifdeur bij een kleine deuropening, maar ook dubbele schuifdeuren behoort tot de mogelijkheden, die ideaal zijn voor grote deuropeningen. Het grote voordeel van schuifdeuren, is dat je minimale ruimte nodig hebt – ideaal dus als je beperkte ruimte hebt.

Prijs: vanaf 1250 euro incl. plaatsen

Leestip10x Schuifdeur woonkamer

In dit appartement is naast een woonkamer ook een aparte TV kamer ingericht, gescheiden door stoere zwarte stalen schuifdeuren met glas. Klik hier voor meer foto's.
In dit appartement is naast een woonkamer ook een aparte TV kamer ingericht, gescheiden door stoere zwarte stalen schuifdeuren met glas. Klik hier voor meer foto’s.

Dubbele stalen deuren en vaste glazen panelen

Eigenlijk kunnen alle bovengenoemde deuren zowel als enkele of dubbele deur gemaakt worden, afhankelijk van hoe groot de deuropening is. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een complete muur te vervangen door een nieuwe wand. Vaak zijn zelfs dubbele deuren niet voldoende, en worden ze daarom gecombineerd met vaste glazen panelen aan de zijkanten en/of bovenkant van de deuren. Het resultaat is super indrukwekkend, vanwege de prachtige stalen profielen en kozijnen, maar vooral ook door al het glas.

Prijs: vanaf 2000 euro incl. plaatsen

Om meer licht en ruimtelijkheid te creëren in dit kleine appartement van slechts 36m2, en tóch een aparte woonkamer en slaapkamer te hebben, hebben ze hier gekozen voor een grote scheidingswand met een groot vast paneel en een stalen deur met glas. Klik hier voor meer foto's.
Om meer licht en ruimtelijkheid te creëren in dit kleine appartement van slechts 36m2, en tóch een aparte woonkamer en slaapkamer te hebben, hebben ze hier gekozen voor een grote scheidingswand met een groot vast paneel en een stalen deur met glas. Klik hier voor meer foto’s.

Stalen harmonica deuren met glas

Een iets minder populaire soorten stalen deur met glas, maar die we wel steeds vaker voorbij zien komen, zijn harmonica deuren. Harmonica deuren, die je kunt openen en sluiten door het in- of uit elkaar te vouwen, worden ook wel vouwdeuren genoemd. Het grote voordeel is dat je het volledig open kunt schuiven, waardoor je twee aparte ruimtes volledig bij elkaar kunt betrekken. Dit kan bijvoorbeeld een geweldige oplossing zijn als je de tuin volledig met je huis wilt integreren in de zomer. Maar stalen harmonica deuren met glas kunnen ook een goed idee zijn voor tussen de woonkamer en keuken of eetkamer en keuken.

Prijs: vanaf 2500 euro incl. plaatsen

De tuin wordt hier volledig bij de woonkamer betrokken, dankzij de super mooie en stoere stalen harmonica deuren met glas. Klik hier voor meer foto's.
De tuin wordt hier volledig bij de woonkamer betrokken, dankzij de super mooie en stoere stalen harmonica deuren met glas. Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook:
10x Slaapkamer met stalen kozijnen wand

2 Comments

  1. Pingback: Stalen deuren met glas: Maak jouw huis of bedrijfspand helemaal af - HOMEASE

  2. Pingback: Hoe zwarte aluminium deuren jouw woning mooier maken - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate