Pret voor het hele gezin in de tuin tijdens de zomer!


De zomer is in volle gang en de warme dagen vragen om heerlijk te genieten met het hele gezin in de tuin. Haal het meeste uit je tuin met een kindvriendelijke tuin. Een geweldige plek waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en genieten van de buitenlucht. Het creëren van zo’n tuin begint met het juiste ontwerp en de juiste elementen. In deze blog delen we inspirerende ideeën om je tuin kindvriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig tuinhuis met overkapping, een veelzijdige en praktische toevoeging voor je kindvriendelijke tuin.

Overdekt maar toch heerlijk buitenspelen!

De zomers lijken steeds warmer te worden, en alhoewel het fijn is om buiten te spelen, is de felle zon niet erg goed voor de huid van je kindjes. Zonnebrand en een petje helpen natuurlijk, maar een tuinhuis met overkapping biedt de perfecte ruimte voor een speelplek voor kinderen. Beschut tegen de zon maar toch lekker buiten! Plaats speelgoed, spelletjes en knutselmateriaal in het tuinhuis, zodat kinderen zich daar kunnen vermaken. Voeg kussens, tapijten en gezellige zitplekken toe om het comfortabel en uitnodigend te maken.

speelhuisje tuin

Je eigen overdekte speeltuin

Met een overkapping aan je tuinhuis kun je een beschutte buitenruimte creëren waar kinderen veilig kunnen spelen. Plaats speelgoed zoals glijbanen, schommels, een zandbak, modder keukentje, watertafel of zelfs een klein speelhuisje onder de overkapping. Zo kunnen kinderen het hele jaar door genieten van buiten spelen.

Spelenderwijs leren, zelfs tijdens de vakantie.

De zomervakantie betekent niet dat de kinderen helemaal niets meer hoeven te leren. Integendeel zelfs, door je kinderen te blijven stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en leren, zorg je voor leergierige kinderen die straks vol trots hun nieuwe kennis kunnen vertellen op school! Hoe doe je dit? Integreer bijvoorbeeld groene elementen in je tuin. Plant samen kleurrijke bloemen, struiken en bomen die kinderen aanspreken. Creëer een moestuin waar kinderen kunnen leren over planten en groenten verbouwen. Betrek kinderen bij het verzorgen van de tuin en laat ze kennismaken met de natuur.

Voeg daarnaast andere educatieve elementen toe aan je tuin. Denk aan een insectenhotel, een vogelhuisje of een mini-natuurreservaat waar kinderen de lokale fauna kunnen bestuderen.

tuinieren met kinderen tuin

Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat je tuin veilig is voor kinderen. Plaats een stevige omheining rondom de tuin en gebruik kindvriendelijke materialen. Vermijd giftige planten en houd scherpe gereedschappen en chemicaliën buiten het bereik van kinderen. Zorg ook voor een zachte ondergrond onder speeltoestellen om valpartijen te voorkomen.

Een plek om te ontspannen

Naast speelruimte is het belangrijk om een ontspanningsruimte te creëren waar kinderen tot rust kunnen komen. Plaats comfortabele stoelen of hangmatten onder de overkapping waar kinderen kunnen lezen, luieren of gewoon genieten van de natuur. Maak een gezellig hoekje met kussens en dekens waar ze zich kunnen terugtrekken. Dit heerlijke hoekje is uiteraard ook hartstikke geschikt voor een relax momentje voor jezelf!

Waterpret

Water speelt vaak een grote rol in het plezier van kinderen. Overweeg de aanleg van een kindvriendelijke waterpartij, zoals een ondiep zwembadje, een waterspeeltafel of een kleine fontein. Zorg altijd voor toezicht bij het spelen met water.

badje in tuin kinderen

Verlichting en decoratie

Maak de tuin gezellig en sfeervol met verlichting en decoratieve elementen. Hang kleurrijke lampionnen, slingers of solarlampen op voor een feestelijke uitstraling. Overweeg ook om een kleine vuurplaats te creëren waar je marshmallows kunt roosteren en samen kunt genieten van een gezellig kampvuur.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Zorg ervoor dat je tuin flexibel en aanpasbaar is aan de leeftijd en interesses van je kinderen. Kinderen groeien snel en hun behoeften en voorkeuren veranderen. Zorg ervoor dat je tuin gemakkelijk kan worden aangepast en geüpgraded naarmate je kinderen ouder worden.

Betrek de kinderen

Laat je kinderen actief meedenken en participeren bij het ontwerpen en inrichten van de kindvriendelijke tuin. Laat ze ideeën aandragen en keuzes maken, zodat ze zich betrokken voelen en trots zijn op hun eigen plekje in de tuin.zandbak in tuin kinderen

Een kindvriendelijke tuin met een tuinhuis met overkapping biedt een geweldige omgeving voor jou en je kinderen om te spelen, ontdekken en genieten van de buitenlucht. Door slim gebruik te maken van de ruimte, groene elementen toe te voegen en activiteiten aan te bieden die passen bij de leeftijd en interesses van je kinderen, kun je een tuin creëren waar zij zich uren kunnen vermaken. Met de tuinhuizen van Van Kooten Tuin en Buitenleven kun je deze prachtige en functionele overdekte ruimte creëren waar het hele gezin het hele jaar door van kan genieten!

Bekijk ook:
Voortuin ideeën
Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex
12x Tuin luifels

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate