TypeO Loft


Op zoek naar een bijzondere plek voor comfort en ontspanning? Maak kennis met TypeO Loft – een super stijlvol ingerichte bed & breakfast in Zuid-Zweden, waar je gegarandeerd tot rust komt!

Rustgevend toevluchtsoord

Stilte. Kalmte. Gemoedsrust. Soms verlangen we ernaar weg te komen en de wereld achter ons te laten – al is het maar voor een kort moment. TypeO Loft is een afgelegen bed & breakfast met één kamer, langzaam leven in Skåne, speciaal ingericht voor jouw comfort en ontspanning.

Het begon allemaal ongeveer vijf jaar geleden in de gedachten van oprichters Magnus Wittbjer en Micha van Dinther, toen ze allebei een stedelijke levensstijl hadden. Micha werkte als fulltime reisschrijver en was 250 dagen per jaar onderweg, terwijl Magnus werkte als creatieve copywriter en marketeer. Geen van beiden waren stressvrij. Dus besloten ze om een radicale verandering in hun leven aan te brengen en kochten ze een oude boerderij op het Zweedse platteland met de bedoeling het stadsleven te verlaten en in een langzamer tempo opnieuw te beginnen.

TypeO Loft natuurlijke omgeving

Deze verandering heeft zoveel gedaan voor hun fysieke en mentale welzijn – ze konden zichzelf aarden en een soort rust vinden – en het is iets dat ze met anderen wilden delen. Ze willen dat hun gasten ervaren wat een langzamer levenstempo en midden in de natuur kan doen.

Omsloten door bomen en met gras begroeide heuvels, is TypeO Loft bedoeld als een rustgevend toevluchtsoord waar gasten op vakantie kunnen gaan weg van de drukte – een ervaring die volgens de twee oprichters van de studio de sleutel is in een wereld die ‘op zijn kop is gezet’ als gevolg van de coronavirus-pandemie.

Op dit moment wordt reizen vaak geassocieerd met veel ongemak. We willen onze gasten een haalbaar alternatief bieden: een veilige ruimte, als jij dat wilt.

Oude boerderij

Het gebouw is een oude boerderij die vroeger verbonden was met één van de kastelen in de omgeving. Hoewel veel van de oude archieven zijn verdwenen, werd het pand, voor zover ze kunnen nagaan, in 1842 gebouwd om een gezin en hun dieren te huisvesten.

Het interieur is getransformeerd om het moderne leven mogelijk te maken, maar met respect voor de originele materialen van het gebouw, en dit is iets dat ze hebben geprobeerd door te zetten in het ontwerp van de loft. In Zweden is er bijvoorbeeld een traditie dat alles wit moet worden geverfd, maar zij hebben besloten de oude eikenhouten balken te behouden zoals ze zijn.

TypeO Loft togo ligne roset fauteuils woonkamer

De loft bevindt zich in hetzelfde gebouw als de boerderij waar ze wonen en werken. Maar het heeft een eigen ingang, dus gasten hoeven nooit met hen in contact te komen als ze dat niet willen.

Verbreek de verbinding om opnieuw verbinding te maken

In een tijd waarin we met alles verbonden zijn behalve met onszelf, is TypeO Loft een intieme ontsnapping aan de verwachtingen en eisen van de dagelijkse sleur.

In een afgelegen deel van Zuid-Zweden, als onderdeel van een traditionele boerderij uit 1842, geeft TypeO Loft je de ruimte om te vertragen, niets te doen (tenzij je daar zin in hebt) en gewoon in het moment te zijn.

Check in bij TypeO Loft en bekijk het dagelijkse leven door jezelf onder te dompelen in stilte en rust. Natuurlijk, ze hebben wifi op de kamer, maar ze beloven je dat je een nóg betere verbinding zult vinden als je jezelf toestaat.

A View With a Room

Met een kamerhoog raam met uitzicht op de glooiende heuvels en het bos daarbuiten, is een verblijf in de bed & breakfast met één kamer een ervaring in nauwe synergie met de natuur.

Het driehoekige breedbeeldvenster is boeiender dan welk digitaal scherm dan ook. Het is in constante overgang; het licht en de schaduwen veranderen gedurende de dag, de wisselende seizoenen in de loop van een jaar.

TypeO Loft houten balken schuine wanden

Ga zitten en laat je ogen en geest afdwalen. Uit een raam staren is niet alleen een manier om erachter te komen wat er buiten gebeurt, maar ook om perspectief te vinden en een kijkje te nemen in de inhoud van iemands eigen geest.

Meer van minder

Een opgeruimde ruimte is een opgeruimde geest. Omdat de ruimte bij TypeO Loft beperkt is, hebben ze lang en diep nagedacht over wat essentieel is, en wat slechts overmaat is. Zij geloven dat onze omgeving de kracht heeft om te veranderen wie we zijn.

Om die reden zijn ze zeer selectief geweest in wat er mag binnenkomen en hebben ze alleen functionele en mooie stukken gekozen die betekenis geven aan een ruimte.

TypeO Loft betonstuc badkamer

Wat bijzonder is van TypeO is dat de meeste spullen die je er vindt te koop zijn in hun eigen conceptstore.

We kozen ervoor om alle items, goederen en meubelstukken beschikbaar te stellen aan gasten als een verlengstuk van onze webwinkel – een manier om hen uit te nodigen om in ons esthetische universum te stappen en met de stukken te leven.

Producten die je bijvoorbeeld in het appartement vindt, zijn onder meer het linnengoed op het kingsize bed, dat van het beddengoedmerk Read The Label is.

TypeO Loft slaapkamer zolder betonlook muren

In de keuken, met op maat gemaakte lichthouten kasten, is er ook glaswerk van Studio Vit, serviesgoed van Hasami Porcelain en een selectie gietijzeren potten en pannen van Skeppshult.

In de aangrenzende lounge vind je twee mooie klassieke Togo Ligne Roset fauteuils die op een grijs tapijt met patronen zijn geplaatst. Er is ook een eettafel naast het grote voorraam van de loft geplaatst, zodat gasten tijdens de maaltijden kunnen genieten van het uitzicht op het omringende landschap en de plaatselijke fauna.

Er is gekozen voor een afwisseling van gebroken witte muren en betonlook muren in een poging om decoratieve elementen te vermijden die ‘slechts overmatig’ zijn.

Wil je ook die stoere betonlook in jouw interieur? Betonlook verven is een heel mooi en goedkoper alternatief van betonstuc.

TypeO Loft wandplank betonlook muur

Maaltijdpakketten

In TypeO Loft draait de ervaring om een ​​op maat ontworpen keuken waar je wordt uitgenodigd om je culinaire vaardigheden te verkennen.

Het ontbijt staat voor je klaar bij het inchecken en kan op jouw gemak worden bereid.

Voor het diner kan je ook aan hen denken als jouw persoonlijke bezorgservice van boer tot bord, waar zij de inkoop doen en jij kookt (en eet). Hun maaltijdpakketten, die vooraf gereserveerd kunnen worden, zijn gevuld met verse ingrediënten van voornamelijk lokale leveranciers. Ga je liever uit eten, dan helpen zij jou graag met het vinden van een geschikte optie bij één van de vele eetgelegenheden en restaurants die je de omgeving kunt vinden.

TypeO Loft lichte houten keuken marmeren werkblad

Locatie

TypeO Loft is gelegen in het zuiden van Zweden, 50 km van Malmö, ongeveer 25 km van de luchthaven van Malmö en 10 km van Ystad. Je kunt het eenvoudig te bereiken vanaf de E65-weg vanuit Malmö.

Bekijk ook:
De verschillen tussen landelijk wonen, wonen in de stad en in de buitenwijk
Modern landelijk wonen in Zweden

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate