Wat mag er niet ontbreken in jouw thuiskantoor?


Of je nu veel thuiswerkt of het belangrijk vindt om een kantoor te hebben waar je je administratieve zaken kunt regelen, het kan nooit kwaad om een volledig ingericht thuiskantoor te maken in je woning. Dat bied je immers een ruimte waar je je zonder afleidingen kunt concentreren en waar je alles wat je nodig hebt bij de hand kunt hebben. Daarnaast voorkomt het ook dat je ruimtes waar je zou moeten kunnen ontspannen gaat associëren met werk. Maar wat heb je, naast natuurlijk een computer en een internetverbinding, nodig om jouw kantoor goed uit te rusten? We zetten een aantal zaken op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor.

Printer

Misschien hoef je niet vaak gebruik te maken van een printer, maar op het moment dat je hem nodig hebt, is het erg onhandig als je bij een ander moet aankloppen voor wat printjes. Bovendien heb je tegenwoordig voor niet al te veel geld een HP printer die naast afdrukken ook kan scannen en kopiëren. Dat is handig voor wanneer je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort nodig hebt. Heb je kinderen, dan is het natuurlijk wel zo handig dat ze hun werkstukken thuis kunnen afdrukken. Niet alle printers zijn even lelijk, en in het aanbod van HP zitten zeker een aantal mooi vormgegeven apparaten die niet de stijlvolle uitstraling van jouw thuiskantoor hoeven te verpesten. Inktpatronen voor HP printers koop je eenvoudig online, ook de goedkopere imitatie cartridges die ook gewoon werken. Let wel dat de cartridge inderdaad geschikt is voor jouw printer.

thuiskantoor printer opbergen

Planten

Vergeet zeker niet om ook plaats te maken voor planten in jouw thuiskantoor. Deze helpen om je kantoor een meer huiselijke uitstraling te geven, waardoor het ook een prettigere ruimte wordt om in te werken. Daarnaast zorgen planten ook voor zuurstof, waardoor het klimaat in je kantoor beter wordt om in te verblijven. Wellicht aanverwant hieraan is de notie dat planten de concentratie helpen en je energieniveau een boost geven. Alleen om die reden zou je moeten kiezen voor groen in je thuiskantoor.

thuiskantoor hangplanten

Een goede headset

Wanneer je veel van huis uit werkt, kan het zo zijn dat je regelmatig moet (video)bellen met collega’s of klanten. Ten eerste heb je hier natuurlijk een goede, stabiele internetverbinding voor nodig. Maar daarnaast heb je een goede microfoon nodig, en is het ook fijn als je alleen de beller hoort en niet al jouw omgevingsgeluid. Daarom is het goed om een goede headset aan te schaffen die comfortabel zit, speciaal voor jouw thuiskantoor als onderdeel van de ‘uitrusting’. Voor gesprekken die op je telefoon binnenkomen, is het praktisch om oordopjes binnen handbereik te hebben (een computer heeft vaak een aparte plug voor de microfoon en de hoofdtelefoon, een smartphone heeft er maximaal één voor beide).

Ergonomische bureaustoel en in hoogte verstelbaar bureau

Vooral wanneer je veel tijd gaat doorbrengen in je thuiskantoor, is het van belang dat de inrichting het lichaam zoveel mogelijk ontziet. Daarom is het verstandig om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen die zo verstelbaar is dat je er in de ideale houding op kunt zitten. Dat betekent bijvoorbeeld dat hij in hoogte verstelbaar moet zijn, zodat jij met je knieën op een hoek van ongeveer 90 graden kunt zitten. Ook moet je rug goed ondersteund worden. Je bureau moet ook op de juiste hoogte voor jouw lichaamslengte moeten kunnen staan. Koop je een bureau dat in grote mate in hoogte verstelbaar is, dan creëer je voor jezelf de optie om ook staand te kunnen werken. Let er daarbij wel op dat de kabels van je computer en aanverwante apparaat voldoende speling hebben om dit mogelijk te maken.

thuiskantoor ergonomische bureaustoel

Prullenbak

Een prullenbak is maar een kleine toevoeging, maar wel een die je niet moet vergeten. Om prettig te kunnen werken in jouw thuiskantoor, is het ook fijn als het kantoor opgeruimd blijft. Zaken die weg kunnen, moeten niet rond blijven slingeren omdat je telkens vergeet ze mee te nemen naar een afvalbak. Daarom is het praktisch als je een prullenbak in je kantoor hebt, zodat je dingen die je niet meer nodig hebt meteen naar het afval kunt verwijzen. Uiteraard moet je deze prullenbak dan wel ook op z’n tijd legen. Tot die tijd bied deze prullenbak je ook de buffer dat zaken die je ten onrechte weggegooid hebt nog een tijdje terug te vinden zijn.

thuiskantoor prullenbak

Bekijk ook:
Eclectisch thuiskantoor/lounge aan de woonkamer
Het fijne thuiskantoor van Zoé
Stoer transparant thuiskantoor naast de woonkamer en keuken
Dit thuiskantoor is inspirerend mooi ingericht!
Deze glazen kamer in de woonkamer is ingericht als thuiskantoor

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate