Smalle woonkamer inrichten

Het is een leuke uitdaging om een kleine woonkamer in te richten. Hier hebben we al een aantal mooie voorbeelden laten zien van kleine woonkamers. De kleine woonkamer uit Den haag bijvoorbeeld of de kleine woonkamer, die minimalistisch mooi is ingericht.

smalle-woonkamer-inrichten-7

In Nederland hebben we niet alleen veel te maken met kleine woonkamers, maar vooral ook met smalle lange woonkamers. Ook dit kan een hele uitdaging zijn. Maar met de juiste tips en leuke inspiratie ideeën, kan je er iets heel leuks en gezelligs van maken.

Multifunctionele kast

Opbergruimte is sowieso erg belangrijk in huis, maar dat is nog veel belangrijker voor een kleine smalle woonkamer. Om te voorkomen dat het chaotisch en rommelig is, moet je ervoor zorgen dat je praktische opbergruimte hebt. Tegelijkertijd zijn té veel meubels ook niet aan te raden. Daarom is een multifunctionele kast een goed idee in een smalle woonkamer. Combineer de tv meubel, de dressoir en de boekenkast. Je zou zelfs een vaste bank daarin mee kunnen nemen, die doorloopt naar de eettafel. Door alles te combineren wordt alles een mooi geheel. Maak goed gebruik van zowel de lengte als de hoogte van de woonkamer.

smalle-woonkamer-inrichten-6

smalle-woonkamer-inrichten-4

Ronde vormen

Je bent heel snel geneigd om een lange smalle woonkamer in te richten met rechthoekige meubels. Door ronde vormen te gebruiken, doorbreek je juist die rechte hoeken, en zal er een leuke afwisseling ontstaan. Denk aan een ronde salontafel, ronde kussens, rond vloerkleed, noem maar op.

smalle-woonkamer-inrichten-ronde-vormen

Naadloze vloer

Een naadloze vloer kan de smalle woonkamer ruimtelijk maken. Een gietvloer of een marmoleum vloer is daarom altijd een goed idee voor een smalle woonkamer.

smalle-woonkamer-naadloze-vloer

Houten vloer over de breedte leggen

Als je tóch een houten vloer wilt, dan is het een goed idee om de houten vloer over de breedte te leggen in plaats van over de lengte. Door de houten planken over de lengte te leggen, maak je de woonkamer optisch breder.

smalle-woonkamer-houten-vloer

Creëer verschillende gebieden

Richt de smalle woonkamer in met verschillende gebieden. Een zithoek, een leeshoek, een kinderhoek, een eethoek, noem maar op. Op die manier zal de woonkamer minder smal lijken.

Smalle woonkamer inrichten

smalle-woonkamer-inrichten-7

smalle-woonkamer-inrichten-7

smalle-woonkamer-inrichten-7

smalle-woonkamer-inrichten-7

smalle-woonkamer-inrichten-7


1 Comment

  1. Pingback: Mooie a-symmetrische woonkamer | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate