4 Tips voor een stijlvolle tuin make-over met een klein budget


Soms ben je je tuin helemaal zat en is het tijd voor een make-over. Toch kan dit een grote uitdaging zijn als je minder te besteden hebt voor het opknappen van je tuin. Je tuin opnieuw inrichten inclusief nieuwe tuinmeubelen kan erg duur zijn. Maar geen zorgen! Met deze 4 tips breng je je tuin opnieuw tot leven.

1. Koop slim

Zijn je tuinmeubelen toe aan vervanging? Dan is het handig om de van/voor prijzen in de gaten te houden. Zo scheelt een tuinset aanbieding vaak honderden euro’s. Let bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen op de levensduur en onderhoudsvriendelijkheid. Tuinmeubelen die onderhoudsarm zijn en lang mee gaan hoef je minder snel te vervangen of repareren. Dit kan je uiteindelijk veel geld besparen.

Je hoeft natuurlijk niet altijd iets compleet nieuws te kopen. Zo biedt de kringloop een goed alternatief. Hier zijn vaak nog kwalitatief goede tuinmeubelen te vinden voor een kleine prijs die een tweede kans verdienen.

goedkope kleine tuin makeover

2. Gebruik een kleurenpalet

Je tuin een kleurtje geven kan al voor een groot verschil zorgen. De schutting een nieuwe look geven door hem te verven bijvoorbeeld. Tegenwoordig is verf erg prijzig, dus denk voorafgaand aan de make-over goed na welke kleuren je gaat gebruiken. Op deze manier verklein je de kans op miskopen en geldverspilling.

Kleurgebruik kan het gewenste eindresultaat geven. Door de enorme hoeveelheid keuzes is het af en toe lastig te bepalen welke stijl jouw voorkeur heeft. Wat goed kan helpen bij het kiezen van je kleuren is het maken van een kleurenpalet. Zo kun je in één oogopslag zien welke kleuren een goede match zijn. Gebruik maken van een kleurenpalet tijdens een make-over heeft daarom grote voordelen. Je kunt namelijk alle accessoires, tuinmeubelen en planten in de kleuren van je palet kiezen en je weet zeker dat je goed zit!

tuin makeover neutrale kleuren

3. Veel groen

Het doel van een make-over is natuurlijk je tuin een nieuwe frisse look geven. Een perfect moment voor planten en bloemen! Groen brengt je tuin namelijk tot leven. Het voordeel hiervan is dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om een beetje groen toe te voegen aan je tuin. De goedkoopste planten waar je het langst van kunt genieten zijn vaste planten, zoals siergrassen en bladplanten.

goedkope tuin makeover veel groen

Moestuin

Wil je nou extra veel groen in je tuin? Dan is een moestuin misschien iets voor jou. Tegenwoordig zijn er zoveel meer manieren om een moestuin te creëren dan alleen het standaard hoekje in de tuin. Eén van die manieren is verticaal tuinieren. Dit is niet alleen ruimtebesparend, maar heeft ook nog eens een stijlvolle uitstraling.

4. Wees creatief!

Een klein budget vraagt vaak om creatieve oplossingen. Wees tijdens je tuin make-over lekker creatief, want hier komen meestal de beste ideeën uit. Klus bijvoorbeeld zelf iets in elkaar, in plaats van het nieuw te kopen. Dit scheelt vaak veel geld.

goedkope tuin makeover spiegels

Ben je nou niet zo handig? Dat hoeft ook niet! Creatieve ideeën kunnen ook heel simpel. Zo is het ophangen van gezellige wanddecoratie ook al lekker creatief.

Bekijk ook:
Voortuin ideeën
85x Tuin ideeën
Een goedkope tuin makeover? 10x Ideeën!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate