Inspiratie voor de zwarte badkamer


Ben jij fan van zwart en wil je deze kleur het liefste zo veel mogelijk toepassen in je woning? En dus ook de badkamer? Dan heb je het juiste artikel gevonden. Hier geven wij je een aantal tips hoe jij zwart het beste in je badkamer kunt verwerken. Zo wordt je badkamer geen donkere boel, maar een klassiek en stijlvol geheel. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Zwarte kranen

Als je zwart wilt verwerken in je badkamer maar niet direct voluit wilt gaan, dan is het toevoegen van een zwarte kraan een mooi begin. Zwarte kranen zijn hip en passen in vrijwel ieder badkamerinterieur. Van klassiek en modern tot industrieel en landelijk. Een zwarte kraan is vaak al voldoende om je badkamer een andere look and feel te geven. Een ding is zeker: hij zal zeker de aandacht trekken!

Een veilige keuze is de zwarte wastafelkraan. Die geeft een mooi contrast op een lichte badkamermuur of tegel. Wil je er meer zwart aan toevoegen? Dan kun je ook andere zwarte kranen en toebehoren in de ruimte gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte doucheset met zwarte douchekop en glijstang. Deze doucheset is echt een aanwinst voor je badkamer.

zwarte badkamer kraan douche

Zwart badkameraccessoires

Mag de badkamer nog wat ‘zwarter’ zijn? Kijk dan ook eens naar de accessoires in je badkamer. Als je al een zwarte kraan hebt, dan kun je deze mooi combineren met bijvoorbeeld een zwarte zeeppomp, zwart handdoekhaakje of zwarte knoppenset. Wijk je iets verder af van de wastafel, dan kom je bij zwarte accessoires als een zwarte toiletrolhouder of toiletborstelhouder. De keuze voor zwarte badkameraccessoires is enorm!

zwarte badkamer zwarte spiegel

Zwart sanitair

Nog een stapje verder is zwart sanitair. Ik hoor je al denken “oef dat is misschien wel heftig”. Maar zwart sanitair kan heel mooi zijn, mits je de juiste materialen en afwerking kiest en het op de juiste manier combineert. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte betonnen waskom. Gekleurd beton is helemaal hip, zeker in de industriële badkamer. Kies bij voorkeur voor een matte afwerking, aangezien dit stijlvoller oogt. Andere materialen die mooi combineren met zwart zijn quartz en marmer. Beiden ogen chique maar zijn niet teveel van het goede.

zwarte badkamer bad wastafel

Zwarte wanden en tegels

Uiteraard kun je ook werken met een zwarte tegel of zwarte wand. Ook hier is zwart marmer een erg populaire keuze. Let er wel op dat de badkamer door een zwarte wand niet kleiner gaat ogen. Een truc is om de wand voor de onderste helft te betegelen met een zwarte tegel en de bovenste helft met een lichtere tegel (bijvoorbeeld wit). Een andere truc – als je een zwarte tegel op de vloer wilt – is om de tegels door te laten lopen in bijvoorbeeld de doucheruimte. Dat zorgt voor een ruimtelijk geheel.zwarte badkamer inspiratie

LeestipBadkamer tegels kopen? 6x Tips!

Welke van bovenstaande opties voor de zwarte badkamer spreken jou het meeste aan?

Bekijk ook:
Zwarte muur inspiratie
Mooie zwarte badkamer in een moderne woonboerderij
50x Badkamers voorbeelden

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate