Jak studio’s L20 sofa – de perfecte thuiswerkpod!


Door het Coronavirus zijn we met z’n allen genoodzaakt om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar uit onderzoek is gebleken dat thuiswerken als heel fijn wordt beschouwd, en dat heel veel mensen dit ook na de pandemie willen voortzetten. Als reactie op het wereldwijde thuiswerken, ontwikkelde de in Londen gevestigde architectuur- en ontwerppraktijk Jak Studio een concept voor een multifunctioneel meubelstuk dat kan worden aangepast tot een thuiswerkpod. Dé perfecte oplossing voor alle thuiswerkers die geen aparte werkplek of thuiskantoor in huis hebben!

Productief thuiswerken

Waar in het verleden woningen werden ontworpen en ingericht om meer open, gemeenschappelijke ruimtes te hebben, worstelen individuen nu om werkplekken te creëren om de productiviteit te verhogen, privacy te waarborgen en vergaderingen en telefonische vergaderingen te houden.

Wat duidelijk is geworden, is dat huizen en meubels zich moeten aanpassen, door flexibiliteit en dagelijkse wisselingen van gebruik te bieden, zodat we een nieuw tijdperk van thuiswerken kunnen omarmen.

Jak studio's L20 sofa - de perfecte thuiswerkpod!

De moderne slaapbank

Het L20-concept, dat ook kan worden uitgetrokken tot een slaapbank, is geïnspireerd op de problemen van Jak Studio-directeur Jacob Low om zich te concentreren tijdens het thuiswerken tijdens quarantaine.

‘Afgeleid terwijl ik in een afgesloten ruimte probeerde te werken, zag ik hoe mijn kinderen eindeloze holen bouwden van wat ze bij ons thuis konden opruimen’, zei hij. ‘Het drong tot me door dat de limiet van waar we ons huis voor kunnen gebruiken oneindig is als we creatief zijn. De slaapbank was een revolutionair meubelstuk toen het voor het eerst werd ontworpen, maar het is niet verder geëvolueerd’, vervolgt Low.

De studio wilde daarom dit ontwerp aanpassen aan het ‘moderne leven’, aangezien mensen meer van hun huis eisen.

Jak studio's L20 sofa - de perfecte thuiswerkpod slaapbank

Compacte ergonomische werkruimte

In de afgelopen tien jaar zijn onze kantoren steeds kleiner geworden, met ons werkritme niet alleen de typische 9 tot 5. Velen van ons merken dat we alleen met een laptop en een notitieboekje kunnen werken, terwijl we proberen overdag wat tijd naar ons werk te grijpen. Daarom is de L20 ontworpen als een compacte werkruimte die alles biedt wat je nodig hebt om te werken wanneer je maar wilt. Het ontwerp is getest om er zeker van te zijn dat het stabiel is en ergonomisch prototypen vormt voor een comfortabele, knusse werkomgeving.

In zijn bankformaat heeft het L20-concept een gewoon, L-vormig ontwerp, bestaande uit twee in het midden opgesplitste delen. Door middel van een eenvoudig ‘quick release’ -mechanisme kan het worden omgevormd tot een privékantoorruimte of vergaderpod. Dit wordt gedaan door de twee delen langs geïntegreerde rails te schuiven en ze van horizontale naar verticale positie te veranderen.

Jak studio's L20 sofa - de perfecte thuiswerkpod bureau

In de pod bevindt zich een uitklapbaar bureau, een leeslampje, een USB-poort en oplaadpunten voor laptops. Een prikbord van kurk is verborgen onder het uitklapbare bureaupaneel dat in bankformaat ook dienst doet als rugleuning.

De stof van de bank werkt ook als geluidsisolatie, waardoor het concept geschikt is voor conference calls of als een rustige plek om je te concentreren.

Strak en modern ontwerp

De vlakke oppervlakken, stalen poten en rechte hoeken van L20 Sofa doen allemaal denken aan de taal van kantoormeubilair. Om het op te fleuren, zorgt gedurfd geel in contrast met grijs voor een leuk en eigentijds gevoel.

De gele highlights vormen ook een soort gids voor de functionaliteit van de L20 Sofa. Ze worden de uitklapbare secties die veranderen in het kernwerk en functionele oppervlakken van de pod.

Jak studio's L20 sofa - de perfecte thuiswerkpod bank

Productie met een sociaal geweten

L20 Sofa is een nieuw concept dat direct reageert op onze veranderende wereld. JaK Studio is momenteel op zoek naar een commerciële partner om L20 Sofa van prototype naar massaproductie te brengen.

Ze hebben toegezegd dat de winst van de modelrechten naar het Architects Benevolent Fund gaat, dat werknemers in de architectuurindustrie helpt in tijden van nood.

Bekijk ook:
Thuiswerkplek van grafisch ontwerpster Bre
Heerlijke thuiswerkplek
Woontrends 2021
20x Wandbureau inspiratie
10x Computerkasten

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate