Kleine slaapkamer inspiratie


Iedereen wilt natuurlijk een grote slaapkamer hebben, maar als je een kleine slaapkamer hebt, dan moet je daar het beste uit halen. Het is de kunst dat een kleine slaapkamer zowel praktisch als mooi ingericht wordt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want in de praktijk heb je meestal veel te veel spullen die je allemaal een plekje wilt geven.

Vandaag willen we daarom handige tips, leuke originele slaapkamer ideeën en de mooiste inspiratie voorbeelden laten zien, zodat jij aan de slag kunt gaat met het inrichten van jouw kleine slaapkamer!

Kleine slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten vraagt een hele andere aanpak dan een grote slaapkamer. Bij een kleine slaapkamer moet je je veel meer afvragen welke spullen je wel en niet nodig hebt. Kan de kledingkast niet in een andere kamer geplaatst worden? En kijk je eigenlijk wel zo vaak tv in je slaapkamer? Moet je perse een kingsize bed hebben van twee meter breed? Door hierover na te denken, ben je goed op weg naar een praktische indeling en inrichting voor je kleine slaapkamer.Kleine slaapkamer inspiratie

Kleine slaapkamer tips

Hiernaast bestaan er natuurlijk ook handig tips en leuke ideeën die je goed kan gebruiken voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Handige tips om ruimte te sparen en ruimtelijkheid te creëren in een kleine slaapkamer.

Lichte neutrale kleuren

Donker zorgt voor benauwdheid. Gebruik daarom lichte en neutrale kleuren zoals wit, lichtgrijs of licht taupe. De muren zijn hierin het belangrijkst. Natuurlijk kan je hetzelfde toepassen voor de gordijnen, de vloerkleed en het dekbedovertrek.

lichte-kleuren-kleine-slaapkamer-3

lichte-kleuren-kleine-slaapkamer-2

Bed met opbergruimte

Opbergruimte is erg belangrijk, en dat geldt vooral in een kleine slaapkamer. Door een bed met opbergruimte te nemen, kan het betekenen dat je hierdoor geen extra kast meer nodig hebt. En dat betekent dat je ruimte bespaart!

Koop een bed met opbergruimte. Dit bespaart enorm veel ruimte.
Kleine slaapkamer inspiratie

Maak gebruik van de muren

3. Gebruik de hoogte van de muren. Denk aan opbergmogelijkheden in de vorm van wandplanken en wandkasten aan de muur. En als je tóch heel graag een TV in je slaapkamer wilt, hang deze dan aan de muur op. Door gebruik te maken van de muren in plaats van de vloer, zorg je ervoor dat je meer loopruimte over houdt.

Kleine slaapkamer inspiratie

Kleine slaapkamer inspiratie

lichte-kleuren-kleine-slaapkamer

Spiegels

Spiegels gebruik je zodat je jezelf kunt zien, maar ze je kunt ze ook heel goed misbruiken in de kleine slaapkamer. Vooral als je grote spiegels gebruikt of zelfs een complete spiegelwand creëert, maak je de slaapkamer een stuk ruimtelijker.

kleine-slaapkamer-spiegelwand

Maatwerk

Omdat het in een kleine slaapkamer gaat dat alle ruimte optimaal goed benut moet worden, kan je maatwerk overwegen. Een op maat gemaakte inbouwkast of een op maat gemaakt bed zien er niet alleen super strak en mooi uit, daarmee worden ook alle centimeters optimaal benut. Maatwerk kost natuurlijk wel altijd iets meer, maar je krijgt er dan ook wel iets heel moois voor terug.

Kleine slaapkamer inspiratie

maatkast-kleine-slaapkamer-2

maatkast-kleine-slaapkamer

Open karakter

Hoe klein een slaapkamer ook is, door middel van een open karakter, kan je ervoor zorgen dat een kleine slaapkamer wel lekker ruimtelijk is. Je zou dat bijvoorbeeld kunnen doen door middel van het creëren van binnenramen of deuren met glas. Je zou zelfs een open slaapkamer kunnen overwegen door geen deur te nemen. En wat ook een leuk idee is, is om de deur te vervangen met gordijnen.

open-karakter-kleine-slaapkamer

open-karakter-kleine-slaapkamer-2

open-karakter-kleine-slaapkamer-3

open-karakter-kleine-slaapkamer-4

kleine-open-slaapkamer

kleine-open-slaapkamer-2

kleine-slaapkamer-gordijnen-deur

kleine-slaapkamer-spiegeldeuren

1 Comment

  1. Pingback: Kleine half open slaapkamer naast woonkamer | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate