Lijstjes in de babykamer – 10 schattige ideeën


Er zijn zoveel verschillende soorten wiegjes, commodes en knuffels. Maar om je babykamer echt af te maken, moeten ook de muren worden ingericht. Omring jezelf met dingen waarvan je houdt! De babykamer is daarin zeker geen uitzondering! Bij Verno zijn ze gespecialiseerd in het inlijsten van allerlei soorten items, van babyschoentjes tot geboortekaartje. Je hoeft je dus nergens door te laten afremmen tijdens het bedenken van jouw perfecte muurdecoratie.

Lees hier de leukste manieren om jouw babykamer de liefste muren te geven!

1. Rompertje

ONTHOUD ALTIJD HOE KLEIN MAAT 50 IS
Het eerste lieve kleine pakje dat je kindje heeft gedragen. Wij zijn er helemaal voor om je kinderkleertjes een tweede leven te geven en te doneren. Maar kies het allermooiste rompertje uit om te bewaren. Het zal niet lang duren voor je niet kunt geloven dat jouw kleintje daar ooit in heeft gepast.

babykleding inlijsten

2. Dierenposter

JUNGLE OF OCEAAN?
Niks is leuker voor een stoere babykamer dan dieren! Kindjes zijn er gek op, en wij vinden ze ook heel gezellig staan. Deze dierenposter op de instagram van Decorush is om verliefd op te worden! Maar eigenlijk zouden we de hele babykamer wel in ons huis willen copy pasten. Maak jouw dierenposter af door een dunne gouden of zilveren lijst toe te voegen!

dierenposter babykamer

3. Eerste schoentjes

STAPJE VOOR STAPJE
Om ons eraan te herinneren hoe klein en schattig die voetjes zijn geweest. Je kunt de schoentjes laten inlijsten met glas ervoor, maar wij vinden het zonder glas ook heel gaaf. Deze schoentjes zijn netjes op een antraciete achtergrond geplakt en het is alsof ze zo weer aangetrokken kunnen worden.

babyschoentjes inlijsten

4. Boekje of gedichtje

IK VOEL ME OZO HEPPIE
Een lief gedichtje voor jouw kindje waarbij hij of zij elke nacht in slaap kan vallen en elke ochtend bij kan ontwaken. Dit mooie gedichtje van Joke van Leeuwen is ingelijst met een gekleurd passe-partout en een hippe bamboe lijst. In plaats van één pagina, staat het ook heel leuk om een opengeslagen (prenten)boek in z’n geheel in te lijsten! Wij zijn jaloers op Kasper.

gedicht inlijsten

5. Hand- of voetafdruk

HANDS UP!
Je hebt alleen maar een handje of voetje van jouw kindje nodig en wat vingerverf. Heel snel gemaakt en een o zo schattige herinnering. Als jouw kindje naar de opvang gaat zul je wel weten dat ze vaak genoeg thuiskomen met zo’n lief en kleurrijk kunstwerkje. Hang ze allemaal op in de kinderkamer en maak een muur vol artistieke creaties van jouw spruit.

hand- voetafdruk inlijsten

6. Echo

Herinner jij je de echo’s van jouw kindje ook nog zo goed? Hoe leuk is het om deze mooie “eerste foto” op te hangen in zijn of haar kamertje? Omdat een echo niet zo groot is en anders helemaal wegvalt, kun je een passe-partout toe te voegen. Dat is de witte rand tussen de echo en de lijst. Zo gaat er extra veel aandacht naar jouw lieve baby’tje.

baby echo inlijsten

7. Schilderwerkje of tekening

DE NIEUWE PICASSO’S
Een tekening van je ene kindje voor je andere kindje, schattiger kan het toch bijna niet. Maar ook de creaties van het buurmeisje, vriendje of nichtje zijn het inlijsten waard. Schilderwerkjes van de kinderen vinden wij prachtig staan in simpele houten lijsten. Als je kiest voor een wissellijst, kun je de schilderwerkjes zo nu en dan verwisselen. Het is alsof je je eigen gallery hebt. Wat zullen de kleintjes trots zijn als ze hun werk aan de muur zien schitteren.

kindertekening inlijsten

8. Borduurwerk

EVEN AAN M’N MOEDER VRAGEN
Een borduurwerkje (liefst handgemaakt natuurlijk) staat mooi in iedere kinderkamer. Wij hebben een mooi borduurwerkje van oma opgehangen, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken. Handwerkjes zijn tegenwoordig weer helemaal hip en je bent ook nog eens ontzettend mindful bezig. Goed voor je hoofd, leuk voor je huis.

borduurwerk inlijsten

9. Geboortekaartje

Het geboortekaartje! Heb jij gekozen voor een simpel klassiek ontwerp, heb je online een mooie kaartje samengesteld of ben jij zelf aan het knutselen geslagen? Dit lieve kaartje is een van de belangrijkste aankondigingen in je leven: de geboorte van jouw kindje. En ook nog eens de eerste brief die vanuit hem of haar gestuurd wordt. Zoiets leuks en bijzonders verdient natuurlijk een plekje aan de muur.

P.s. natuurlijk is het ook leuk om een geboortekaartje van vrienden of familie in te lijsten. Een erg gewenst en origineel kraamcadeau!

geboortekaartje inlijsten

10. Babyfoto

PRINT & FRAME
Natuurlijk is een mooie foto altijd geschikt om in te lijsten en aan de muur te hangen. Het moeilijkste daaraan is om maar één foto te kiezen uit de duizenden mogelijkheden. Bij Verno.com kun je gebruik maken van de super makkelijke print & frame service, dit betekent dat je een foto kunt uploaden vanaf je telefoon of laptop en deze ingelijst met een lijst naar keuze thuisbezorgd krijgt! Kies op de homepage voor ‘stel zelf je lijst samen’ en ga meteen aan de slag!

babyfoto inlijsten

Wil je de lijsten aan de muur ophangen? Je hoeft er niet altijd gaten in te maken met spijkers of schroeven. Je kun took ook een schilderij ophangen zonder boren. Wel zo fijn!

Bekijk ook:
12x Schilderij ophangen zonder boren
Muur collage maken van lijsten
Fotolijstjes aan de muur

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate