12x Meisjeskamer ideeën


Een meisjeskamer inrichten voor je dochter kan een flinke uitdaging zijn. Heb je geen inspiratie? Geen nood, wij gaan je hierbij helpen met onze handige tips, leuke meisjeskamer ideeën en de mooiste inspiratie voorbeelden!

De slaapkamer van een meisje is haar toevluchtsoord voor de buitenwereld terwijl ze opgroeit. Daarom is het belangrijk om even je tijd te nemen bij de inrichting van een meisjeskamer. Betrek vooral ook je dochter bij het hele proces – het is immers haar kamer. Jij bent in dit geval de interieurontwerper en stylist, terwijl je dochter jouw klant is. Vraag wat ze mooi en leuk vindt, en wat ze heel graag in haar eigen kamer wilt hebben. Op basis daarvan kan je aan de slag gaan met het ontwerp van de kamer.

Een meisjeskamer moet een flexibele ruimte zijn en tegemoetkomen aan hun veranderende behoeften, van de kindertijd tot de tienerjaren. Daarom kan het verstandig zijn om dure meubelen te kiezen die met je dochter mee kunnen groeien. Denk aan het bed, de kledingkast of de ladekast. Daarnaast zijn er juist ook elementen die je met de tijd kan veranderen, zoals de muurkleur, de gordijnen en een vloerkleed. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor verschillende typen meisjes – van princesjes die van roze houden tot avontuurlijke tomboys.

1. Monochroom kleurpalet

Een monochroom kleurpalet is een leuke, maar vooral ook een veilige keuze. Het is een eenvoudige manier om een neutrale meisjeskamer te creëren zonder vast te houden aan de stereotiepe witte of juist roze meisjeskamer. Wissel muurkleuren af, zoals in onderstaande kamer, waar de meeste muren wit zijn, gecombineerd met een stoere zwarte muur met grote gouden stippen. Een paar leuke accessoires zoals de lamp gemaakt van een tak, de dromenvanger en de houten ladder geven de meisjeskamer een speels tintje. Dit zijn allemaal accessoires die je heel eenvoudig kunt vervangen.

Meisjeskamer monochroom kleurenpalet

2. Muurkleur

Liever iets meer kleur? De muur is dé manier om meer kleur toe te voegen in een meisjeskamer. Veel meisjes zijn fan van roze. Laat je hier niet door afschrikken. Ook roze muren kunnen super mooi zijn. En daarnaast zijn er nog heel veel andere mooie muurkleuren die geschikt zijn voor verschillende typen meisjes. Wat dacht je van een groene muur, een okergele muur, Of bijvoorbeeld een meer neutrale taupe of grijze muur? In onderstaande stoere leuke meisjeskamer zijn de muren zachtroze geverfd. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

meisjeskamer roze muren

3. Lambrisering verven

Zoals we boven hebben aangegeven, hoef je niet voor één muurkleur te kiezen. Je kunt ook meerdere kleuren combineren. Niet alleen door de ene muur te verven in de ene kleur, en de andere muur in de andere kleur. Een lambrisering verven is ook een super leuk idee in een meisjeskamer. Kies voor een kleur die je dochter erg mooi vindt, en combineer het bijvoorbeeld met een neutrale kleur voor de bovenkant van de muur.

meisjeskamer lambrisering verven

4. Behang

Wil je het iets spannende maken? Behang is ook altijd een goed idee voor een kinderkamer. Het aanbod van leuk kinderkamer behang is tegenwoordig enorm. Kies bijvoorbeeld voor fotobehang als je de meisjeskamer in een bepaald thema wilt inrichten, of ga voor patroonbehang als je het neutraler wilt. Ferm Living en Cole & Son zijn populaire merken die super leuk kinderkamer behang hebben.

meisjeskamer behang

5. Leeshoek

Sommige kinderen houden van lezen, anderen wat minder. Maar bijna alle kinderen vinden het leuk om als hun ouders een leuk boek voorlezen voordat ze gaan slapen. Daarom is het leuk om een leeshoek te creëren in de meisjeskamer. Creëer een knus en comfortabel plekje met matrassen en kussens op de vloer. En monteer een boekenrek aan de muur, waar alle boeken netjes opgeborgen kunnen worden. Dit zit er toch super gezellig uit?!

meisjeskamer leeshoek

6. Klamboe

Hebben jullie veel last van muggen in huis? Dan is een klamboe een absolute musthave in de meisjeskamer. Super zielig als je dochter onder de muggenbulten zit. Maar ook als je geen last hebt van muggen, kan een klamboe erg leuk zijn. Hang het boven de leeshoek of boven het bed. De klamboe geeft de kamer meteen een sprookjesachtige sfeer.

Meisjeskamer klamboe

7. Kleurrijke kledingkast

De kledingkast is een vast meubelstuk in elke kinderkamer. Naast het functionele aspect, heeft de kledingkast ook een belangrijk decoratief aspect. Het is bijvoorbeeld een geweldige manier om kleur toe te voegen in de kamer. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een neutrale basis, met witte of grijze muren met een houten vloer? Kies dan voor een kledingkast met een mooie kleur. Heb je al een kledingkast? Dan kan je het altijd heel eenvoudig in een andere kleur verven.

meisjeskamer leuke kledingkast

8. Vloerkleed

Wat we hierboven gezegd hebben over de kledingkast, geldt ook voor een vloerkleed. Voor de kleinere meisjes is een vloerkleed fijn om op te spelen. Als je een harde vloer hebt, zoals een houten vloer, zorg je met een vloerkleed ervoor dat je ook een plek hebt in de kamer wat lekker zacht en warm aanvoelt. En het is dus ook een leuke manier om de meisjeskamer meer kleur te geven. In onderstaande kinderkamer hebben ze gekozen voor een super leuk rond vloerkleed van OYOY.

meisjeskamer vloerkleed

9. Mobiles

Mobiles zijn niet alleen leuk voor baby’s, ook voor in de kamers van oudere kinderen is een mobile erg leuk. Je hangt het op boven boven een meubel, zoals het bed of het bureau. Maar het is ook leuk om de mobile gewoon in de hoek van de meisjeskamer op te hangen. Mobiles zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Hieronder zie je een super leuke meisjeskamer met een mobile met het zonnestelsel. Loving it!

meisjeskamer mobile

10. Haken aan de muur

De meeste kledingstukken berg je op in de kledingkast, maar het is ook leuk om enkele kledingstukken buiten de kledingkast te hangen. Monteer een stijlvolle houten kapstok aan de muur of kies voor leuke haken aan de muur. Hang daar die mooie prinsessenjurk op die gezien mag worden. Dat is ook een vorm van muurdecoratie in de meisjeskamer. Meerdere kledingstukken ophangen? Ga dan voor een grotere kledingrek.

meisjeskamer ideeën muur haken

11. Vintage kinderkamer meubelen

Vintage kinderkamer meubelen zijn tijdloos. Een vintage bed, kledingkast of ladekast zijn leuk voor de babykamer, en kunnen helemaal meegroeien totdat je dochter een tiener wordt. Het nadeel is dat het soms een uitdaging om ze te vinden. Nieuwe ‘vintage’ meubelen zien er te nep uit, en de echte vintage meubelen zijn niet overal verkrijgbaar. Zoek vooral in vintage winkels, vlooienmarkten, of kijk op Marktplaats.

meisjeskamer vintage meubels

12. Hoogslaper

Het grootste voordeel van een hoogslaper, is dat je de ruimte onder het bed heel goed kan gebruiken. Zo kan je er een leeshoek inrichten, een speelhoek, een speelhuisje, of als logeerbed voor als er vriendinnetjes blijven slapen. Hieronder zien jullie de stoere meisjeskamer van Luna, die voor een stoere blauwe muur heeft gekozen. De hoogslaper is van IKEA, die aan de onderkant is gepimpt met super mooie okergele gordijnen. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

meiseskamer ideeën hoogslaper

1 Comment

  1. Hoi hoi,

    Kan iemand me vertellen welke kleur de lambrisering is op foto 3?

    Groetjes Annelies

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate