Moderne landelijke vakantiewoning met natuurlijke kleuren en materijalen


Een eigen vakantiehuis op het platteland waar je herinneringen kunt creëren met heel de familie. Klinkt dat niet als een droom? Vandaag nemen we jullie mee om een kijkje te nemen in zo’n droom – een modern luxe vakantiehuis dat niet alleen omringd is door een prachtig natuurgebied, maar ook perfect is ingericht met een droominterieur. Kijk snel verder!

Bescheiden natuurverblijf

Dit project hebben we gevonden in de portfolio van Amerikaanse studio MW Works, die een ‘opzettelijk bescheiden’ woning in de Pacific Northwest gecreëerd heeft die dient als een natuurverblijf voor een familie met meerdere generaties.

Het project, genaamd Whidbey Island Farm, ligt op een baars met uitzicht op een weiland waar vee graast. De naam verwijst naar de locatie – Whidbey Island, net ten noorden van Seattle in de Puget Sound. De woning doet dienst als landhuis voor een ouder echtpaar, hun drie volwassen kinderen en hun kleinkinderen. Het pand – met prachtige grote bomen, een grote visvijver, kippenschuren en een grote  rode schuur – is al generaties lang in de familie.

De eigenaren wendden zich tot studio MW Works in Seattle om hun speciale toevluchtsoord van hun dromen te creëren. Het huis moest flexibel en duurzaam zijn en plaats bieden aan maximaal 20 personen. Daarnaast was ook de wens dat het project de gelaagde geschiedenis van zowel het gebouw als de familie zelf weerspiegelt.

moderne landelijke vakantiewoning met natuurlijke kleuren en materialen moderne landelijke vakantiewoning met natuurlijke kleuren en materialen moderne landelijke vakantiewoning met natuurlijke kleuren en materialen

Binnenplaats

Het is gelegen op een zacht glooiende locatie. De vakantiewoning bestaat uit drie rechtlijnige volumes die zijn georganiseerd rond een centrale binnenplaats. De binnenplaats wordt doorkruist door paden en is gevuld met inheems groen en wordt begrensd door een lage muur gemaakt van lokaal basalt.

Deze binnenplaats vormt de visuele en fysieke link tussen de verschillende volumes, biedt toegang en verbinding, maar biedt indien gewenst afscheiding en terugtrekking.

grote ramen woonkamer

Onopvallend in de natuur

De gevels van de woning bestaan ​​uit western red cedar gevelbeplating en grote ramen die zorgen voor een sterke verbinding met het landschap. De vakantiewoning is bedoeld om op te gaan in de prachtige natuurlijke omgeving, met de bedoeling dat het niet zo snel zal opvallen.

Indeling

Programmatische functies zijn zorgvuldig door de woning verdeeld. Het volume op het zuiden bevat een centraal geplaatste keuken, die wordt geflankeerd door een eetgedeelte en woonkamer. De woonkamer loopt over in een royaal terras, waar de bewoners uitzicht hebben op het geweldige landschap.

Grenzend aan de openbare ruimte is een vleugel met de slaapgedeeltes, waaronder een master bedroom met badkamer en suite. Dit deel van de woning heeft een souterrain, waar de architecten twee slaapkamers, wasfaciliteiten en een wijnkelder hebben gecreëerd.

Het derde volume bevat een garage op de begane grond en een gastenverblijf daarboven, compleet met woonkamer, eetkamer en meerdere slaapkamers.

natuurlijke woonkamer open keuken houten plafond

natuurlijke open haard woonkamer stenen muur

Interieur met natuurlijke kleuren en materialen

De ontwerpers hebben een warm en rustig interieur gecreëerd, dat een eenvoudig, minimalistisch en open karakter heeft. Er is gekozen voor mooie zachte kleuren en aardse afwerkingen, waaronder betonstuc vloeren, crèmekleurige wanden, houten plafonds en wandpanelen en een stenen open haard. Bepaalde deuren en kunstwerken aan de muur zijn gemaakt van cederhouten platen die tientallen jaren geleden door een van de klanten zijn uitgehouwen.

interieur natuurlijke materialen kleuren houten plafond

De ontwerpers hebben een doordacht verlichtingsplan gecreëerd – meerdere soorten verlichting zijn met elkaar gecombineerd. Overal fungeren strakke inbouwspots als basisverlichting. Niet alleen in de woonkamer, keuken en slaapkamers, maar er zijn ook spotjes voor de badkamer gebruikt. Dit hebben ze perfect en strak verwerkt in de houten plafonds. De inbouwspots zijn gecombineerd met andere mooie moderne lampen, zoals vloerlampen, hanglampen en wandlampen.

natuurlijke badkamer betonstuc houten vloer in douche

Duurzame woning

De woning heeft een aantal duurzame elementen. Er is natuurlijk gekozen voor led inbouwspots, maar ook voor lokaal geproduceerde materialen, een dak dat plaats biedt aan aanplant en een gebouwschil die is ontworpen om de passiefhuisnormen voor luchtdichtheid te overtreffen.

Ramen zijn gemaakt van glas met een lage emissiviteit en tijdens de montage werd argongas gebruikt om eventuele openingen tussen de ramen af ​​te dichten. Veel kamers hebben bedienbare ramen, die een briesje binnenlaten, waardoor het niet nodig was om airco’s te installeren. De warmte wordt geleverd door een stralingssysteem en een hoogrendementsketel op gas.

Over het algemeen is het huis ontworpen voor een lange levensduur en weinig onderhoud, waardoor de levenscycluskosten van het huis voor de eigenaren worden verlaagd.

Misschien wel het belangrijkste van alles – het ontwerp is bedoeld om tijdloos te inspireren en te verrassen, en het gebouw verder weg te houden van verspillende verbouwingen en de sloopkogel.

houten keuken plafond betonlook vloer

Herinneringen creëren

De senior eigenaren hebben het project zo opgezet dat, wat er ook met hen gebeurt, de kinderen en hun kleinkinderen altijd de vakantiewoning zouden hebben om hen bij elkaar te brengen en door te gaan met het creëren van mooie herinneringen.

luxe natuurlijke woonkamer grote ramen uitzicht

Fotografie: Kevin Scott

Bekijk ook:
De verschillen tussen landelijk wonen, wonen in de stad en in de buitenwijk
Modern landelijk interieur

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate