Flexa kleur van het jaar 2022 – Bright Skies


Bright Skies is de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2022 geworden – een super mooie lichtblauwe kleurtint die open en goed is voor de geest is, en waarmee je de positieve effecten van de natuur in huis kunt halen. Op deze pagina kan je er alles over lezen en hoe leuk en op welke manieren je het in je interieur kunt gebruiken. Kijk snel verder!

In de nieuwe woontrends 2022 hadden we het al even over Bright Skies gehad. Elk jaar vertalen de kleurexperts van Flexa wereldwijde designtrends naar de nieuwe kleur van het Jaar. De tint voor 2022 is Bright Skies™ geworden, een luchtige en frisse toon die zich opent en elke ruimte nieuw leven inblaast.

Bij het selecteren van de kleur van het Jaar 2022 heeft Flexa een panel van internationale designexperts gevraagd om hen te helpen de stemming van het moment te begrijpen en hun inzichten te delen over de kleurtrends die onze manier van leven zullen bepalen. De kleurexperts gaan vervolgens aan de slag met het kiezen van de beste kleur om die bevindingen weer te geven, een tint die jarenlang perfect in ons huis zal passen.

Volgens het onderzoek snakken mensen naar expansie na een periode van opgesloten gevoel: open lucht, een verbinding met de buitenlucht, een frisse kijk op alles en een nieuwe start.

In 2022 zal Bright Skies ons helpen nieuwe ideeën te omarmen en een nieuwe toekomst vorm te geven. De kleur weerspiegelt de grenzeloze luchten boven ons en geeft ons de ruimte om de rol van onze huizen, de natuur, de kunst en nieuwe stemmen in ons leven te herdefiniëren.

Ontdek hoe je deze transformerende tint, plus de vier complementaire kleurenpaletten, kunt gebruiken om je huis opnieuw uit te vinden.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies muren

Vier kleurenpaletten

Bright Skies kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan tinten en als richtlijn heeft Flexa vier ‘ColourFutures’-paletten gecreëerd, namelijk Greenhouse, Studio, Salon en Workshop. De 37 in totaal samengestelde kleuren binnen de paletten komen overeen met de blauwe tint en werken samen om een aparte look te creëren.

Het Workshop-palet wordt beschreven als “lichte en positieve kleuren die het functionele plezier maken”. Greenhouse is natuurlijker met frisse groene en blauwe tinten. Studio is meer pastel met een mix van lichtblauw, roze, rood en oranje, terwijl Salon zachtere en bleke tinten heeft die neutraler zijn maar ook vermengen met het lichtblauw van Bright Skies.

Workshop

Dit lichte en heldere palet is perfect om het huis opnieuw uit te vinden en een multifunctionele ruimte in te delen. Positief en complementair, deze tinten maken het functionele plezier.

Nu je huis harder dan ooit werkt – als kantoor, school, restaurant, sociaal centrum en heiligdom – heb je een eenvoudige manier nodig om je ruimtes zowel functioneel als leuk te maken.

Het Workshop palet, met zijn vrolijke, heldere tinten, is perfect voor een multifunctionele alles-in-één ruimte. Deze positieve en complementaire verfkleuren werken uitstekend samen met de Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™. Je kunt ze gebruiken voor zonering in een open ruimte of voor het creëren van een stroom tussen twee aangrenzende kamers. Ze kunnen ook een vleugje persoonlijkheid aan je ruimte toevoegen, of ze nu afzonderlijk of als kleurencombinaties worden gebruikt.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies workshop kleuren

Greenhouse

Verfrissende blauwe tinten kunnen ervoor zorgen dat elke kamer in contact komt met de natuurlijke wereld en helpt om rust in huis te brengen.

Open ruimte, frisse lucht, het buitenleven – onze behoefte aan natuur was nog nooit zo tastbaar. De trendgestuurde groen- en blauwtinten van het Greenhouse palet, gecombineerd met de Flexa kleur van het jaar 2022, Bright Skies™, kunnen ervoor zorgen dat elke kamer in contact komt met de natuurlijke wereld.

Je verbonden voelen met de natuur is goed voor de ziel. En of je nu op het platteland of in de stad woont, met groen, daglicht en kleur haal je de frisheid van de natuur in huis. Flexa kleur van het jaar 2022, Bright Skies™, is een lichte, luchtige en revitaliserende tint die je woonruimte onmiddellijk kan opfrissen. Het werkt natuurlijk met Greenhouse kleuren – een palet vol tinten geïnspireerd door de wereld om ons heen, van mosgroen tot natuurlijke neutrale tinten.

Of je nu kiest voor slechts één of twee tinten, of meerdere tinten op elkaar legt, deze kleurencombinaties zullen elke ruimte een frisse wind geven en de positieve effecten van de natuur binnenhalen.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies greenhouse kleuren

Studio

Lichtroze en blauwe tinten kunnen van elke ruimte een rustgevend toevluchtsoord maken. Deze subtiele en inspirerende tinten helpen ons op te laden en te ontsnappen aan het alledaagse.

Als je wilt dat je huis een rustgevende ruimte is waar je kunt opladen en geïnspireerd kunt raken, kies dan voor de Kleur van het Jaar 2022, Bright SkiesTM en de Studio kleuren. Samen kunnen deze zachte en luchtige tinten je helpen ontsnappen aan het alledaagse en een kamer een comfortabel, troostend gevoel geven.

En als je kleuren in horizontale strepen probeert te schilderen, kun je ook een inspirerend en inventief brandpunt creëren.

Creativiteit aanboren kan stimulerend, troostend en vreugdevol zijn, en we hebben allemaal een ruimte nodig waar we ons geïnspireerd kunnen voelen om naar muziek te luisteren, een boek te lezen, te dromen. Het Studio palet kan de ultieme rustgevende achtergrond bieden met zijn zachte pastelkleuren: warme tinten die perfect samengaan met de koele frisse tinten van Bright Skies™.

Of je nu kiest voor het schilderen van een karakteristieke muur of experimenteert met een van de creatieve verftechnieken, dit zijn kleuren die er gewoon goed uitzien bij elkaar en elke ruimte in je huis kunnen opfrissen – van de grootste woonkamer tot het kleinste hoekje.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies studio kleuren

Salon

Zacht wit en lichte neutrale kleuren creëren het perfecte blanco canvas. Deze tinten zijn fris en verenigend, waardoor het huis overal op voorbereid is.

Je huis moet een plek zijn waar je je veilig en comfortabel voelt om nieuwe ideeën te omarmen. Binnen het Salon palet vind je een combinatie van zacht wit en lichte neutrale tinten die het perfecte blanco canvas voor je dagelijkse leven kunnen vormen. En in combinatie met de Flexa kleur van het Jaar 2022, Bright SkiesTM, creëren ze een huis dat overal op voorbereid is.

Of je nu onlangs naar een nieuw huis bent verhuisd of je huidige interieur beu bent geworden, deze verfkleuren kunnen je helpen om je decoratie op een frisse manier te benaderen – een leeg canvas creëren waarop je kunt bouwen op elke manier die je maar wilt. Op zichzelf of als kleurencombinaties, de reden dat Salon tinten een goed startpunt zijn voor een nieuwe look, is dat ze overal goed bij passen. Een collectie van zacht wit en lichte neutrale kleuren, ze kunnen elke ruimte openen en je huis op alles voorbereiden.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies salon kleuren

Bekijk ook:
Flexa kleur van het jaar 2021: Brave Ground!
Flexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey!
Moderne kunst in huis verwerken? 3x tips & inspiratie!
Donkerblauw interieur
12x Blauwe muur

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate