Stijlvolle wanddecoratie met hexagon foto’s


Je ziet het steeds vaker; een wand die direct in het oog springt door een collage van hexagon foto’s. Er zijn veel verschillende manieren om je eigen hexagon fotocollage samen te stellen. In dit artikel vind je inspiratie voor de mooiste hexagon fotocollages.

Wat is een hexagon foto?

Een hexagon foto is een afdruk van een foto in de vorm van een zeshoek. Door een verzameling van deze zeshoeken bij elkaar op de muur te plaatsen ontstaat er een collage in de vorm van een soort honingraatpatroon.

Hexagon foto’s zijn beschikbaar in verschillende formaten en materialen. Door middel van een slim en onzichtbaar ophangsysteem, plak je een hexagon op de muur. Op deze manier kun je meerdere foto’s dichtbij elkaar hangen en is het niet nodig gaten te boren.

Waar kan ik die bestellen?

Ben je op zoek naar de finishing touch voor je interieur? Een foto in zeshoek vorm maakt het verschil. Bij Reclameland bestel je de mooiste hexagon foto’s met je eigen afbeelding. Zo heb jij gemakkelijk en snel een zeshoekige fotocollage aan je muur hangen.

hexagon wanddecoratie foto bruiloft

Wat voor soorten hexagon foto’s zijn er?

Qua formaten zijn er kleine varianten van bijvoorbeeld 15 bij 13 centimeter. Misschien heb je een grote lege muur die je wil vullen of misschien wil je niet meerdere kleine foto’s maar juist een paar grote. Dan zou je ook kunnen kiezen voor een hexagon van 30 bij 26 centimeter.

Naast de keuze in het formaat heb je ook nog keuze uit de verschillende materialen waar een Hexagon van gemaakt kan worden. Hierbij een korte opsomming van verschillende materialen:

  • Dibond
  • Foamboard
  • Forex
  • Plexiglas
  • Karton
  • Re-board

Deze materialen zijn in diverse varianten en diktes verkrijgbaar. Een voorbeeld is ‘half transparant plexiglas van 5mm dik’. Kies tot slot de manier waarop je wil dat het afgedrukt en afgewerkt moet worden. Kortom; genoeg mogelijkheden om je hexagon fotocollage volledig naar eigen wens te ontwerpen!

hexagon wanddecoratie wereldkaart

Wat voor foto’s kan je gebruiken voor een hexagon fotocollage?

In principe kun je alle foto’s die je mooi vindt gebruiken voor een hexagon fotocollage. Kies je voor een persoonlijke fotocollage? Kies dan foto’s van bijvoorbeeld vrienden, familie of huisdieren. Ook zou je kunnen kiezen voor foto’s die voor jou een speciale herinnering oproepen zoals foto’s van een vakantie of evenement.

Maar het is ook mogelijk om afbeeldingen van bijvoorbeeld kunst te gebruiken of misschien foto’s die je op internet hebt gevonden. Tot slot zien we vaak dat mensen een korte leuke tekst zetten op één of meerdere zeshoeken.

Het is goed mogelijk om al dit soort foto’s te combineren tot één mooie collage.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hexagon foto’s bij elkaar passen?

Je kan dus veel verschillende soorten foto’s door elkaar gebruiken in een hexagon fotocollage. Dit maakt het ook interessant om ernaar te kijken. Maar hoe zorg je dan dat het geen rommelige verzameling van afbeeldingen wordt? We hebben hier een paar tips voor!

1.    Kies een thema

Bedenk van te voren wat voor soort fotocollage je wil maken. Wil je een fotocollage waarin één of meerdere personen centraal staan? Of misschien wil je een fotocollage maken met foto’s van één evenement, denk aan een bruiloft of vakantie.

Hoe ziet dit er dan uit? Laten we het voorbeeld van de bruiloft nemen!
Je kiest je favoriete foto’s uit van die dag. Daarnaast vul je de collage aan met foto’s van wat voorwerpen, bijvoorbeeld de ringen of de taart. Hierna kies je een kleur die past bij je collage en voeg één of meerdere zeshoeken in deze kleur toe. Dit kan een patroon zijn maar je kan ook kiezen voor een effen hexagon. Tot slot kun je nog een hexagon toevoegen met een tekst of tekening die slaat op het thema.

Een thema straalt rust uit en zorgt ervoor dat het één geheel wordt. Hou je zo veel mogelijk aan het gekozen thema en vul dit aan met kleuren of patronen die hierbij aansluiten.

hexagon wanddecoratie foto vakantie

2.    Kies een kleurenpalet

Heb je geen duidelijk thema en wil je uiteenlopende foto’s uit je persoonlijke verzameling gebruiken? Dan raden we aan om foto’s uit te zoeken die qua kleuren dichtbij elkaar liggen. Dit kan je aanvullen door foto’s van patronen of afbeeldingen van bijvoorbeeld voorwerpen toe te voegen die in dit kleurenpalet passen.

Wanneer je foto’s van bijvoorbeeld een bruiloft of fotoshoot gebruikt, dan sluiten de foto’s qua kleurenpalet al sneller bij elkaar aan. Maar ook wanneer je een thema aanhoudt, raden we aan om in de gaten te houden of de kleuren bij elkaar passen.

Het kleurenpalet kun je ook aanpassen op de ruimte waarin je de hexagon foto’s gaat ophangen. Denk aan de kleuren van je meubilair of de kleur van de muren. Dit zorgt er allemaal voor dat de collage nog beter tot zijn recht komt.

3.    Kies voor dezelfde bewerking van de foto’s

Wanneer je foto’s ontvangt van een professionele fotograaf, dan hebben de foto’s vaak dezelfde bewerking. Dit houdt in dat de foto’s dezelfde stijl hebben qua kleuren, licht, contrast, etc. Je mag er dus vanuit gaan dat de foto’s uit eenzelfde shoot goed bij elkaar passen. Gebruik je voor je hexagon fotocollage dus foto’s uit één shoot dan is dit vaak al goed op elkaar afgestemd.

Mocht je foto’s uit je eigen collectie gebruiken, dan is het goed om erop te letten dat de foto’s qua bewerking bij elkaar passen. Denk aan het gebruik van standaardfilters of de keuze voor een zwart/wit bewerking. Wanneer dit bij elkaar past, zal de fotocollage een rustiger geheel worden.

4.    Ga voor balans

Zoals al eerder genoemd is het in een hexagon collage leuk om foto’s, standaardafbeeldingen en teksten met elkaar af te wisselen. Door hier een mooie mix van te maken krijg je een rustig geheel. Het wordt door de mix van foto’s, kleuren en patronen een kunstwerk in je interieur! Vind je het nou lastig om je voor te stellen hoe deze balans eruit zou kunnen zien? Op internet kun je veel inspiratie vinden voor mooie collages, kleurenpaletten, thema’s en de juiste balans in de verschillende soorten foto’s.

Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw hexagon foto’s! Wat denk jij dat het belangrijkst is bij het samenstellen van een collage?

hexagon wanddecoratie foto familie gezin

Bekijk ook:
10x Wanddecoratie ideeën in de woonkamer
8x Foto’s drukken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate