Dit loft appartement is super knus en chic ingericht!


Dit appartement zal sommigen misschien bekend voorkomen – Het appartement is namelijk ook te zien in de Netflix show Queer Eye. Industrieel geïnspireerd, ontworpen om zowel mooi als functioneel te zijn, is dit loft appartement het perfecte voorbeeld van wat dat je een warme intieme sfeer kunt creëren in een grote ruimte. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van alle leuke ideeën!

Dit loft appartement is super knus en chic ingericht!

Het interieur is ontworpen door Bobby Berk, die vooral bekend staat om zijn werk voor de populaire Netflix show. Of hij de ontwerper nou iets maakt voor de show of zijn eigen appartement in Los Angeles, Berk heeft een voorliefde voor het stylen van onberispelijke ruimtes. Dit appartement is daar dan ook geen uitzondering van.

Cool, modern en comfortabel

De bijna 170 vierkante meter grote loftruimte, gelegen in het Firestone Building in Kansas City, kijkt uit over de skyline van de metropool in het Midwesten. Het is niet alleen ontworpen als decor voor de Queer Eye, maar ook als het huis voor de cast en crew tijdens het filmen. Gezien het multifunctionele karakter van de ruimte, wilde Berk de loft zo inrichten dat deze zowel esthetisch als comfortabel leefbaar was. Zijn eerste gedachte is altijd hoe de ruimte zal worden gebruikt en hoe deze het beste zal werken. Hij wilde dat het cool, maar toegankelijk, modern en toch comfortabel zou zijn.

loft woonkamer bank

Industrieel warm en knus

Het loft appartement bevat alle kenmerken die je verwacht van een industriële loft – Enorme ramen met zwarte kozijnen, hoge plafonds, zichtbare installaties en leidingen, bakstenen muren, houten balken, noem maar op. Al deze details zijn goed in tact gehouden, en vormen een belangrijk onderdeel van het interieur, maar met super mooie elegante meubels, chique accessoires en tal van groene planten, is het interieur juist ook heel warm, knus en huiselijk geworden. Ben je op zoek naar inspiratie voor een mooie kast? In dit appartement wordt je in elke hoek op een andere manier geïnspireerd met een prachtige kast – Of dat nou in de woonkamer, slaapkamer, keuken of eetkamer is. Er is dan ook geen één hoek onbenut gelaten.betonnen eettafel op gouden poten eethoek

Open leefruimte

De leefruimte is één grote open ruimte. Aan de ene kant is de ruime keuken ingericht, aan de andere kant de eetkamer, en daartussenin vind je de woonkamer. Zowel de keuken als de eetkamer hebben wel een iets hogere vloer, waardoor er tóch en duidelijke scheiding is tussen de verschillende functionele gebieden. Daarnaast vind je in de woonkamer een stoere betonnen vloer, terwijl er in de keuken en de eetkamer gekozen is voor een houten vloer. De houten vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar het geeft het interieur ook een warme knusse sfeer. En om die scheiding nóg duidelijker te maken, heeft de ontwerper ook zwarte stalen scheidingswand-frames aan het plafond gemonteerd, passend bij het industriële karakter van het pand.

Meer dan een eetkamer

De eetkamer is super licht en ruim. Je vindt er niet alleen een grote eettafel – Er is ook en soort zithoekje gecreëerd met twee luxe fluweel blauwe fauteuils op gouden poten. Ook de eettafel heeft gouden poten, gecombineerd met een stoer betonnen werkblad. Daaromheen vind je bijpassende grijze fluwelen eetkamerstoelen.neon letterverlichting aan muur boven dressoir

Dat is nog niet alles. De rode stenen muur is ook super leuk ingericht, met gouden open rekken, een stijlvolle houten dressoir, en aan de muur neon letterverlichting ‘style taste class’.
indusriele kledingrek op wielen

fluwelen blauwe fauteuils eethoek

Ruime knusse woonkamer

Ook de woonkamer is lekker ruim, met centraal in de ruimte de knusse zithoek. De zithoek is gekaderd door een groot vintage vloerkleed. Daarop is een grote fluweel grijze loungebank geplaatst met gouden poten, een gouden glazen salontafel en twee verschillende bijzettafeltjes naast de bank. Er is ook nog een aparte fauteuil in de zithoek geplaatst.

fluwelen grijze bank woonkamer

loft woonkamer zithoek grote loungebank

Alle aandacht gaan echter naar de muur waar de TV aan is opgehangen. Daar is namelijk een stijlvolle accentmuur gecreëerd met donkere houten wandbekleding. De grote TV is opgehangen boven een mooie lage houten dressoir, met natuurlijk gouden poten.

Leestip: TV ophangen zonder zichtbare kabels

donkere houten wandbekleding tv aan muur

Luxe open keuken met kookeiland en bar

En dan de keuken, de pièce de résistance van het loft appartement. Een paar kroonluchters met hoepel verlichten de prachtige ruimte, met donkergroene kasten, gouden hardware en een zwart-witte geometrische patroontegels op de keuken achterwand. Lage kasten zijn gecombineerd met hoge kasten, terwijl je er ook nog een groot keukeneiland vindt. Het eiland wordt aan de zijde van de woonkamer gebruikt als een soort bartafel waar je aan kunt zitten. Er is gekozen voor super mooie barkrukken met cognac bruine leren bekleding. zwarte houten keuken gouden deurgrepen geometrische patroontegels keuken achterwand industriele keuken kookeiland barkrukken

Naast de verschillende mooie planten die verspreid zijn door de leefruimte – Kleine en grote planten op de vloer, op tafels en kasten, en hangend aan het plafond, is er ook een geweldig ‘moestuintje’ gecreëerd aan de keukenraam. Er zijn twee grote stangen aan het raam gemonteerd, waar meerdere terracotta potten aan zijn gehangen met verschillende soorten verse kruiden.

verse kruiden aan stang keuken raam

Leestip: Verticaal tuinieren

Bekijk ook:
Modern loft appartement van een jong creatief stel
Moderne keuken in de stoere loft van Amerikaanse chefkok
Exclusief New York loft geïnspireerd appartement

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate