Jacuzzi in de tuin


Wil jij een jacuzzi in de tuin hebben? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Een jacuzzi is wel iets anders dan een speelgoedbadje waar je kinderen buiten in de tuin graag mee spelen. Er zijn dan ook meerdere punten waar je over na moet denken en overwegen. Daarom vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt als je een jacuzzi in de tuin wilt hebben. Kan je niet wachten? Kijk dan snel verder!

Jacuzzi’s kwam je vroeger eigenlijk vooral tegen in luxe hotels, vakantiehuisjes, spa’s en subtropische zwembaden, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een jacuzzi in de tuin, voor op het balkon of zelfs het dakterras. Natuurlijk is het fijn om zo’n luxe voorziening te hebben bij je huis, maar een jacuzzi biedt daadwerkelijk ook heel veel voordelen die ten goede zijn voor je gezondheid.

Ziet zo'n jacuzzi in de tuin er niet heel uitnodigend uit?
Ziet zo’n jacuzzi in de tuin er niet heel uitnodigend uit?

Voordelen van een jacuzzi

Waarom zou je een jacuzzi in de tuin willen plaatsen? Wellicht is dat een vraag die je voorgeschoteld krijgt als je bij je partner aangeeft dat je een jacuzzi wilt. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Vermindert stress – De warmte van een jacuzzi stimuleert de bloedcirculatie en kalmeert het zenuwstelsel. Het verlaagt ook de bloeddruk en het cortisolgehalte, het stresshormoon, dat op zijn beurt het lichaam fysiek helpt te ontspannen.
 • Verbetert de slaap – Volwassenen hebben 7 tot 9 uur slaap nodig per dag – wat van vitaal belang is voor een optimale gezondheid en een sterk immuunsysteem. Een ontspannende dagelijkse sessie in een jacuzzi, kan je helpen beter te slapen.
 • Artritis verlichting – Veel artsen raden hydrotherapie ten zeerste aan als onderdeel van een uitgebreide behandeling van chronische artritis pijn. Slechts 10 tot 15 minuten per dag bij watertemperaturen tussen 36 en 40’C kan de coördinatie en flexibiliteit van je lichaam aanzienlijk verbeteren.
 • Verwijdert gifstoffen uit het lichaam – Jezelf onderdompelen in een jacuzzi is een effectieve manier om de onzuiverheden uit je poriën te zweten. Tegelijkertijd spoelt het water in de spa het geproduceerde zweet weg, zodat je de gifstoffen die gedurende de dag zijn opgenomen, wegspoelt.
 • Spierpijn verlichten – Jacuzzi’s hebben een ontspannend effect op gewrichten en spieren na een inspannende training. De bloedcirculatie wordt verbeterd en werkt als een katalysator om de spierpijn te verlichten.
 • Betere bloedsomloop – Ontspannen in een jacuzzi kan helpen je hartslag te verhogen en je bloeddruk te verlagen. Als je lichaam onder water is, werkt je hart harder om het in vorm te houden. Heet water kan ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur stijgt, waardoor de bloedvaten verwijden, wat resulteert in een betere bloedsomloop.
 • Sociaal karakter – Een jacuzzi heeft natuurlijk ook een sociaal karakter. Of je nou met je kinderen erin gaat, met je partner of met vrienden – het creëert altijd een moment om gezellig met elkaar te praten.
 • Verlaagt bloedsuikerspiegel – Heet water moedigt afgifte van heat shock-eiwitten aan, wat kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen door de insulinegecontroleerde glucoseopname onder controle te houden.
Zelfs kleine jacuzzi's in de tuin kunnen heel fijn zijn!
Zelfs kleine jacuzzi’s in de tuin kunnen heel fijn zijn!

Jacuzzi kopen

Net als met al dit soort luxe, zijn ook jacuzzi’s verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt hele goedkope jacuzzi’s – vaak opblaasbare jacuzzi’s, die tegenwoordig overal verkrijgbaar zijn, zoals de Aldi, LIdle en Action. Liever een kwalitatieve jacuzzi kopen? Dan is het aan te raden om te kijken bij een specialist. Naast een groter aanbod van verschillende soorten jacuzzi’s, waaronder opbouw jacuzzi’s, inbouw jacuzzi’s of luxe zwemspa’s, kan je altijd bij hen terecht voor goed advies.

Voor een goede kwalitatieve jacuzzi voor in je tuin moet je rekening houden met een prijs tussen 5.000 – 10.000 euro. Voor een luxe zwemspa moet je zelfs denken aan een prijs van boven de 20.000 euro.

grote combinatie jacuzzi zwemspa
Wellis Spa Rio Grande W-Flow

Waar plaats je de jacuzzi in de tuin?

Een belangrijke vraag die je moet stellen is waar je de jacuzzi in de tuin gaat plaatsen. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de jacuzzi onder een overkapping of tuin luifel te zetten, zodat je ook tijdens regen in je jacuzzi kunt chillen.

Belangrijk is om een stevige en vlakke basis te creëren, zoals een betonnen plaat of dek voor ondersteuning. Deze basis moet sterk genoeg zijn om de jacuzzi, inclusief water, te ondersteunen. Een volledig gevulde jacuzzi kan duizenden kilo’s wegen.

Mooie ronde jacuzzi geplaatst op houten vlonders in de tuin
Mooie ronde jacuzzi geplaatst op houten vlonders in de tuin

Je moet er ook voor zorgen dat er een elektrische voeding is. Deze voeding moet worden geïnstalleerd door een deskundige elektricien die veel kennis heeft van jacuzzi installaties. Ze moeten er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er tijdens de installatie enkele meters draad los moet worden gelaten van het elektriciteitsnet om op de jacuzzi aan te sluiten.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een kraan of in ieder geval een tuinslang in de buurt te hebben, waarmee je eenvoudig de jacuzzi kunt vullen.

grote jacuzzi in de tuin
Deze grote luxe jacuzzi is in gebouwd.

Onderhoud van de jacuzzi

Ook het onderhoud van de jacuzzi is een belangrijk onderdeel. Het laatste wat je wilt, is dat je meer tijd moet besteden aan het onderhoud van de jacuzzi, dan dat je er daadwerkelijk van kunt genieten. Naast een kwalitatieve jacuzzi, met een krachtige filter, moet je denken aan onderstaande punten en taken:

 • Een jacuzzi wil je natuurlijk het liefst heel het jaar door buiten in de tuin laten staan. Sterker zelfs, juist in de winter, is het heerlijk om van je jacuzzi te genieten. Met een deksel of hoes, ook wel cover genoemd, zorg je ervoor dat je jacuzzi zo lang mogelijk mooi en goed blijft. Ook kan je daarmee energie en stroomkosten besparen.
 • Je kunt een jacuzzi heel het jaar door gebruiken, maar het hoeft natuurlijk niet. Weet je van jezelf dat je in bepaalde seizoenen geen gebruik zal maken van je jacuzzi, dan is het belangrijk om het water eruit te halen voor die periode, inclusief de leidingen. Op die manier zullen de leidingen niet kapot vriezen in de winter.
 • De meeste leveranciers raden aan om het water van je jacuzzi ongeveer vier keer per jaar te verversen. Heb je een jacuzzi met een zoutsysteem, dan is het voldoende als je het één keer per jaar ververst.
 • Met een zoutsysteem blijft het water in je jacuzzi lang goed schoon. Daarnaast beschikken goede jacuzzi’s over een geautomatiseerd filtersysteem. Deze zorgt ervoor dat het water automatisch circuleert en schoon blijft. Met chloor zorg je ervoor dat de PH-waardes op peil blijven. Daarnaast kan je Aquafinesse gebruiken om de bacteriën te doden.
Een jacuzzi op het balkon is ook mogelijk!
Een jacuzzi op het balkon is ook mogelijk!

Bekijk ook:
10x Tuin ontwerpen voorbeelden
8x Tuin ideeën voor het inrichten van een loungetuin!
16x Sauna in huis inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate