8x Design bank die je ook tweedehands kan kopen!


Wil je al heel lang een mooie design bank kopen, maar vind je het te lang duren om ervoor te sparen? Goed nieuws, wij hebben tien mooie super mooie design banken voor je op een rijtje gezet die je ook gewoon tweedehands kan kopen. We zijn benieuwd welke tweedehandse design bank jij graag in jouw woonkamer wilt halen. Kijk snel verder!

Tweedehandse design meubelen zijn tegenwoordig super hot, en wij begrijpen wel waarom. Voordat we onze lijst met tweedehandse design banken laten zien, vind je hieronder de voordelen om gebruikte design meubelen te gebruiken. Dus twijfel je nog om jouw design bank tweedehands te kopen? Lees dan eerst onderstaande voordelen:

  • Zelfs in vergelijking met budget meubelen, dat belachelijk goedkoop kan zijn, zal je bij het kopen van gebruikte meubelen waarschijnlijk minder geld uitgeven. Vaak zijn gebruikte meubels op de markt gekomen omdat iemand het gewoon uit huis wil, en bieden deze tegen een veel lagere prijs dan de nieuwprijs van de meubelen. Hoewel het misschien iemands afval is, kan het echt jouw schat worden!
  • De meubelindustrie is een van de minst duurzame, meest vervuilende industrieën ter wereld. Elk jaar worden mega veel meubels weggegooid, waarvan 80 procent op de vuilstort belandt. Bovendien betekent het produceren van nieuwe items het oogsten en creëren van nieuwe materialen, zoals hout en plastic. De aanschaf van nieuw meubilair draagt direct bij aan de fossiele brandstofindustrie en aan ontbossing. Ben je pro duurzaam wonen? Dan zijn tweedehandse meubels een must!
  • Tweedehandse meubels zijn vaak van goede kwaliteit, vooral als het gaat om design meubelen. Ondanks dat ze gebruikt zijn, gaan ze nog jaren lang mee. En als jij erop uitgekeken bent, kan jij het ook weer gewoon tweedehands verkopen. Op die manier ben je ook weer duurzaam bezig.
  • Sommige vintage designbanken zijn niet meer nieuw verkrijgbaar in de winkel. De enige mogelijkheid om over zo’n exemplaar te bemachtigen is door het tweedehands te kopen.

Het kopen van tweedehandse meubels biedt dus belangrijk voordelen, wat goed is voor zowel je portemonnee als voor het milieu. Wil jij ook een mooie design bank voor een prikkie kopen? Wij hebben alvast tien mooie design banken voor je op een rijtje gezet!

1. Ferm Living Turn sofa

In samenwerking met Says Who heeft Ferm Living een multifunctionele en moderne tweezitsbank gecreëerd, ideaal voor uiteenlopende ruimtes en sferen – de Turn sofa. Elegante en slanke metalen poten, die hun kleine formaat trotseren, ondersteunen een tijdloze en schone gestoffeerde bovenzitting, met zachte binnenrondingen en verwarmende materialen. De bekleding, een mix van katoen/polyester, is duurzaam en toch luxueus, met drie beschikbare kleuren. Het totale volume van de bank is discreet, wat praktisch is en de gebruiker in staat stelt om het gemakkelijk te combineren met zijn bestaande meubels.

Nieuwprijs: €3119
Tweedehands prijs: €1900

tweedehandse design bank ferm living turn sofa

2. B&B Italia Charles bank

De Charles bank van B&B Italia is een icoon van hedendaags design. Het valt op door zijn lichte uitstraling, geaccentueerd door het essentiële ontwerp van de gegoten aluminium poten in de vorm van een omgekeerde “L”, die samen met het ontwerp van de armleuning, het enkele zitkussen en de gratis rugkussens, is het onderscheidende element van de lijn. De luchtige vorm en het eenvoudige profiel maken het, bijna in contrast, zeer rijk en innovatief vanuit ruimtelijk oogpunt: een systeem dat aanmoedigt om steeds nieuwe composities te creëren, van een in-line twee- of driezitsbank tot een bank met chaise longue, tot hoekbank. Charles onthult een grote formele elegantie die veel verder gaat dan de huidige tijd en mode. Een brede selectie van elementen voldoet aan elke inrichtingsbehoefte, inclusief de meest persoonlijke wens naar comfort.

Nieuwprijs: €5000
Tweedehands prijs: €900

tweedehandse design bank b&b italia charles bank

3. Cassina maralunga

De Cassina Maralunga bank is een klassieke desgin bank in Italiaanse stijl. Oorspronkelijk ontworpen in 1973, was het de eerste bank met verstelbare rugleuningen, waardoor een ooit statisch object nieuwe beweging en leven kreeg. Een cool oorsprongsverhaal in combinatie met royale kussens en doordacht comfort hebben ervoor gezorgd dat het een vaste favoriet blijft voor moderne woonkamers.

Nieuwprijs: €5500
Tweedehands prijs: €2950

tweedehandse design bank cassina maralunga

4. Leolux Felizia bank

De Leolux Felizia bank is ontworpen door Axel Enthoven, en kenmerkt zich met een stevige actieve zitting en zachte ronde kussens op de armleuningen. Hierdoor biedt deze bank niet alleen heel veel zitcomfort, het is ook een perfect bank waar je op kunt liggen en een dutje op kunt doen. De smalle zijkanten geven het ontwerp een elegante en minimalistische look.

Nieuwprijs: €3000
Tweedehands prijs: €2000

tweedehandse design bank leolux felizia

5. Cassina Blox bank

De Cassina’s Blox bank, ontworpen door Jehs en Laub, heeft een koele, heldere lineaire elegantie voor diegenen die van een eenvoudig, no-nonsense design houden. De lederen of stoffen hoes is volledig afneembaar – het innovatieve bekledingssysteem van dit model zorgt voor een zeer eenvoudige verwijdering en vervanging. Hierdoor kan je heel eenvoudig nieuw leven blazen in een tweedehandse Cassina Blox bank!

Nieuwprijs: €5000
Tweedehands prijs: €1400

tweedehandse design bank cassina blox bank

6. Cassina Blox bank

Zoals we hierboven hebben aangekaart, zijn sommige mooie vintage design banken niet meer nieuw in de winkel verkrijgbaar. De GS 195 Luiigi Sormani bank is daar een heel mooi voorbeeld van, die in 1963 ontworpen is door Gianni Songia. Deze prachtige bank kenmerkt zich met een sculpturaal palissander schuifframe, gecombineerd met prachtige leren kussens en zittingen. Het bijzondere is dat het een designer slaapbank is.

Nieuwprijs: onbekend
Tweedehands prijs: € 5250

tweedehandse design bank GS 195 Luiigi Sormani banktweedehandse design bank GS 195 Luiigi Sormani bank

7. Togo Ligne Roset bank

De Togo Ligne Roset bank is een iconische bank ontworpen voor een gemakkelijke, zorgeloze manier van leven. Het was een bestseller sinds het begin van de jaren zeventig en pionierde met een nieuw type constructie van volledig schuim, waarover de iconische hoes wordt geschoven – tot op de dag van vandaag, met de hand genaaid door toegewijde ambachtslieden aan de voet van de Bugey-bergen in Frankrijk.

Nieuwprijs: onbekend
Tweedehands prijs: € 5250

tweedehandse design bank togo ligne roset

8. Togo Ligne Roset bank

Zitten, loungen, liggen, chillen, slapen: dankzij de unieke comfortfunctie kan de meermaals bekroonde bank Rolf Benz NOVA bank eenvoudig worden omgevormd tot een bank met hoge rugleuning, een relaxfauteuil, een daybed, een bed of iets nieuws daartussenin. Kenmerkend voor het moderne design van de Rolf Benz NOVA bank zijn de randen van de zachte zit- en rugkussens met zorgvuldig gestikte biezen rondom.

Nieuwprijs: € 8000
Tweedehands prijs: € 6250

tweedehandse design bank rolf benz nova

Nieuwprijs: onbekend
Tweedehands prijs: € 2500

Bekijk ook:
Hoekbank kopen? 10x Tips!
25x Fluwelen banken
Bank schoonmaken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate