Dit is de oplossing voor een kalkvrije badkamer!


Weg met die kalk!

Voor velen is het een grote bron van irritatie: hardnekkige kalkaanslag in de badkamer. Vooral op die plekken, die lastig schoon te maken zijn: rond de kranen, op de douchekop, in de hoeken en op de wanden van de douchecabine en ga zo maar door. De badkamer schoonmaken is al niet zo’n fijne klus en als je dan ook nog te maken hebt met kalkaanslag die je moet verwijderen, wordt het leed alleen maar erger. Kalkaanslag doet echt afbreuk aan een nette en frisse uitstraling van je badkamer. Bij bijvoorbeeld douchewanden is de aanslag heel snel zichtbaar. Daarnaast is kalkaanslag van grote invloed op de hygiëne omdat bacteriën en schimmels zich er makkelijk aan vast kunnen hechten. Het is dus van het grootste belang om dit zo snel mogelijk te verwijderen.

Wat is kalkaanslag precies?

In grote delen van ons land zit er veel calcium (kalk) in het leidingwater. Dit laat aanslag achter in de badkamer. Bij iedere druppel water die je gebruikt, ontstaat er een nieuw kalklaagje op kranen, douchekoppen, tegels, douchewanden en toiletpotten. Deze aanslag is heel moeilijk te verwijderen met een normale schoonmaakbeurt.

kalk badkamer kraan

Wat kun je er tegen doen?

  • Er zijn natuurlijk speciale schoonmaakmiddelen te verkrijgen die 100% succes garanderen. De fabrikanten beloven vaak van alles: ‘Doe net middel op een doek en met één veeg over je douchekop is alle kalk verdwenen als sneeuw voor de zon.’ Dat valt in de praktijk toch vaak tegen, en dit soort beloftes zijn natuurlijk ook te mooi om waar te zijn.
  • Gebruik natuur- of schoonmaakazijn: dit is een goedkope en vaak effectieve manier om kalk- en zeepresten te verwijderen in de badkamer. Een nadeel van azijn is wel dat het bepaalde tegelsoorten en voegen aan kan tasten.
  • Een meer drastische oplossing is het gebruik van onthardingszout: dit middel bestaat voor meer dan 99% uit zout. Hoe werkt dit middel? Door dit onthardingszout worden in een waterontharder de calcium en het natrium uit het water gefilterd. Dit gebeurt door middel van een bepaalde stof zoals ionenwisselaarhars of natrium die de calcium- en magnesiumionen aan zich hecht. Dit zout heeft dus een reinigende werking. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar: korrels, tabletten, brokken of een soort kussentjes. Het gebruik hiervan heeft veel voordelen doordat het een structurele oplossing biedt voor het kalkvrij maken van je badkamer. Dit merk je in je portemonnee doordat je veel minder schoonmaakmiddelen nodig hebt, wat vervolgens ook het milieu weer ten goede komt. Ook levert het je een grote tijdsbesparing op omdat je veel minder tijd bezig bent met het schoonmaken van je badkamer. Wie wil dat nou niet?

kalk douchewand badkamer

Succes verzekerd!

Wil je dus een blijvende oplossing voor kalkaanslag en wil je tijd overhouden om leuke dingen te doen? Ben je het zat om uren bezig te zijn met het verwijderen van aanslag in je badkamer? Dan weet je nu wat je te doen staat! Ga aan de slag met onthardingszout. 100% aan te bevelen!

Bekijk ook:
Oven schoonmaken doe je zo!
8x Zelfgemaakte natuurlijke schoonmaakmiddelen die écht werken
Vloerkleed reinigen
Vieze geuren verwijderen in huis

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate