Hanglamp eettafel


Vandaag willen we jullie inspireren met de leukste hanglamp inspiratie en ideeën voor boven de eettafel.

Goede verlichting is belangrijk, vooral voor een plek zoals de eettafel, waar vaak niet alleen maar gegeten wordt. Mensen zitten bijvoorbeeld aan de eettafel om de krant te lezen. Sterker nog, de eettafel wordt zelfs regelmatig gebruikt als werkplek. Daarom is essentieel om goede verlichting te hebben boven de eettafel.

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel inspiratie & ideeën

Natuurlijk zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Plafondspots bijvoorbeeld of wandlampen tegen de muur voor als de eettafel bij de muur is geplaatst. Maar de meest populaire vorm van verlichting boven de eettafel is tóch wel de hanglamp. De hanglamp zorgt niet alleen voor goede verlichting boven de eettafel, het ziet er zelf ook super mooi uit. Althans, als je voor de juiste hanglamp kiest natuurlijk.

Sommigen hangen één hanglamp boven de eettafel, maar twee naast elkaar of zelfs drie of meer is heel goed mogelijk.

Van alle soorten hanglampen zijn er een aantal die met kop en schouders erbovenuit steken. We hebben het over de industriële hanglamp en de koperen hanglamp.

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Industriële hanglamp eettafel

De industriële hanglamp staat met volle overtuiging op plaats één. Vooral als het gaat om de plek boven de eettafel. Het grote voordeel van een industriele hanglamp, is dat het past in elke interieurstijl. Of het nou een modern, landelijk of zelfs een klassiek interieur hebt, een industriële hanglamp kan altijd.

Er zijn bovendien meerdere soorten industriële hanglampen. Zo zijn er echte grove indsutriele lampen die vroeger in pakhuizen en fabrieken werden gebruikt. Maar er zijn ook kleinere en meer bescheiden hanglampen, die ook super mooi staan boven de eettafel.

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Koperen hanglamp eettafel

Een ander soort hanglamp, wat steeds meer een trend lijkt te worden voor boven de eettafel, is de koperen hanglamp. Koper is sowieso een interieurtrend van de afgelopen jaren. En de koperen hanglamp hoort daar uiteraard ook bij. Het koper kan terugkomen in een mooie ronde lampenkap, zoals die van Tom Dixon bijvoorbeeld. Maar er zijn ook minimalistische varianten, waarbij alleen de fitting van koper is.

Hanglamp eettafel

Hanglamp eettafel

Bron: Alvhemmakleri.se | Myindustrialinterior.blogspot.com | Decoholic.org | Hegeinfrance.com | Myunfinishedhome.com | Stadshem.se | Home-designing.com | Designsponge.com | Interiorsbystudiom.com | Paloma81.blogspot.fr

1 Comment

  1. Pingback: Laaghangende lampen | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate