Strak modern appartement met open indeling


Vandaag nemen we jullie mee naar Israël, waar we een kijkje gaan nemen in een stoer modern appartement, dat ontworpen is door interieurontwerper Yael Perry. Kom binnenkijken en laat je inspireren door de nieuwe praktische open indeling, maatwerk meubels en stoere materialen!

PL Apartment ligt in Ramat Hasharon inIsraël, en is een appartement van 115 m², ontworpen door interieurontwerper Yael Perry in 2022. Het appartement kenmerkt zich met een stoer modern interieurstijl, en is ontworpen voor een stel met een dochter en een hond, dat een gezellige en open ruimte wilden.

De fijne leefruimte vormt de kern van het appartement, met een open keuken, woonkamer en eethoek. Daarnaast is er ook een kantoor aan huis ingericht, twee slaapkamers met en-suite badkamers. Met verrassende, moderne en stoere materialen, is het de ontwerper gelukt om een appartement te ontwerpen, dat zowel strak en modern is, als knus en huiselijk. Denk bijvoorbeeld aan de op maat gemaakte berkenhouten kasten. Verschillende designelementen en materialen, zoals glas, eikenhouten eettafel, zwarte stoelen, zwarte natuursteen en terrazzo, werden gebruikt om een harmonieus en modern geheel te creëren.

zwart wit terrazzo tegels badkamer

Open indeling

Het appartement kenmerkte voorheen met een indeling met vooral kleine ruimtes, gescheiden door een lange muur. Tijdens de sloopwerkzaamheden is de lange wand verwijderd. De betonnen pilaren zijn nog wel in tact gehouden, en vormen zelfs een opvallend designelement binnen het nieuwe interieurontwerp.

Yael Perry creëerde verschillende alternatieve plannen om de lange smalle structuur te veranderen en een nieuwe open, vierkante indeling te creëren voor de leefruimte met een keuken, eethoek en woonkamer. Een asymmetrische berkenhouten bibliotheek verdeelt de ruimte van het appartement in afzonderlijke ruimtes – de openbare en de privéruimtes.

betonlook muur slaapkamer

Stoer modern interieur met industrieel tintje

De ruwe betonnen pilaren hebben de toon gezet in het nieuwe interieur, dat kan worden omschreven als modern met een industrieel tintje. Vrijwel in alle ruimtes is er gekozen voor een betonnen vloer, gecombineerd met strakke witte muren. Alleen in de slaapkamer hebben ze een accentmuur gekozen – een betonstuc muur, waar het bed tegenaan is geplaatst. En in plaats van de betonnen vloer die je overal tegenkomt in het appartement, vind je in de badkamer een opvallende zwart witte terrazzo vloertegels.

Met verschillende warme houten accenten is de rauwe uitstraling gecompenseerd. Denk aan de berkenmultiplex  keuken, de maatkasten, de eettafel en het kleine houten nachtkastje in de slaapkamer.

Elke ruimte is voorzien van grote ramen, waar veel natuurlijk licht doorheen komt. Deze zijn door het gehele appartement gedecoreerd met moderne houten jaloezieën. Dat geldt dus zowel voor de mega grote raam in de woonkamer als de kleinere ramen in de slaapkamers, badkamers, als het thuiskantoor. Met deze dikkere jaloezieën heb je niet alleen een goede controle over de lichtinval, maar ze zorgen ook voor extra body aan de ramen. Soortgelijke houten jaloezieën van Tuiss zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en met of zonder ladderband.

Een gezellige keuken

De ontwerper koos voor een mooie mix van strak modern en industrieel voor de keuken. Berkenmultiplex kasten zijn gecombineerd met strakke zwarte plinten en een dun zwart werkblad. Naast de combinatie van lage kasten, zwevende kasten aan de strakke witte keuken achterwand en een op maat gemaakte kastenwand tot aan het plafond, is het kookeiland een echte blikvanger geworden in de keuken. Een zwart kookeiland van zwart natuursteen, dat afgewerkt is met hetzelfde strakke zwarte keukenblad. De vier zwarte HAY About a Stool AAS38 barkrukken passen er perfect bij.

stoere keuken berkenmultiplex kasten zwart kookeiland

zwart kookeiland barkrukken

Integratie van het thuiskantoor

De oude keuken werd omgetoverd tot een vierkant thuiskantoor, afgesloten door een super stijlvolle geribbelde glazen wand en glazen deur. Hierdoor heeft het kantoor niet alleen een ruimtelijk karakter, maar profiteert het ook van de lichtinval vanuit de leefruimte. Met de eikenhouten wandkast, gecreëerd met de String kasten modules, is er op een stijlvolle manier opbergruimte gecreëerd in het kantoor.

thuiskantoor glazen wand deur

Ontspannende woonkamer

De woonkamer bevindt zich bij de zwarte kozijndeuren die openstaan voor het uitzicht van het appartement. Een moderne modulaire loungebank met diepe zitting vormt de blikvanger in de woonkamer. In plaats van de TV aan de muur te hangen, is er gekozen voor een TV aan een paal, die 360 graden gedraaid kan worden. Op die manier kunnen de bewoners zowel vanuit de zithoek, als de eethoek en de keuken televisie kijken.

grote loungebank woonkamer

De eethoek is zowel bij de keuken als de woonkamer gecreëerd. Aan de ene kant van de mooie houten eettafel is een bijpassende eetbank geplaatst, gecombineerd met drie zwarte eetkamerstoelen aan de andere kant – passend bij de zwarte barkrukken van de keuken.

eettafel bij kookeiland

Fotografie: Karin Ravenna

Bekijk ook:
Modern appartement in Londen met natuurlijke materialen en kleurtinten
Modern appartement met grijstinten
Het modern industriële Merlot appartement

1 Comment

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate