Beste tips voor het kopen van een Fauteuil!


Wil jij een fauteuil kopen voor in huis, maar je hebt geen idee hoe je deze zoektocht moet beginnen? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Door het enorme aanbod – van klassieke fauteuils tot moderne designer fauteuils, kan het best een uitdaging zijn om díe fauteuil te vinden die het best bij jou en jouw interieur past. Daarom hebben wij deze ‘handleiding’ gemaakt met de beste tips voor het kopen van de ideale fauteuil. Kijk snel verder!

Een fauteuil is altijd een goed idee in huis. Niet alleen omdat je er een zitplek mee kunt creëren, maar vooral omdat het een hele veelzijdige meubelstuk is – je kunt het op verschillende manieren in verschillende kamers in huis gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige leeshoek in de slaapkamer, een loungehoek waar je van het uitzicht kunt genieten, een statement in de zithoek van woonkamer.

Een perfecte fauteuil kopen kan dus best een uitdaging zijn. Vaak gebruikt als accentstuk, kan de fauteuil het middelpunt van een woonkamer zijn en moet daarom de bestaande stijl van de meubels aanvullen, zonder concessies te doen aan het comfort. Met zo’n grote verscheidenheid aan keuze kan het lastig zijn om te weten waar te beginnen, dus om het een beetje gemakkelijker te maken, hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het kopen van jou perfecte fauteuil.

In de super mooie woonkamer van dit Londense appartement is gekozen voor de prachtige witte Eames lounge chair - één van de meest bekende designer lounge chairs ooit!
In de super mooie woonkamer van dit Londense appartement is gekozen voor de prachtige witte Eames lounge chair – één van de meest bekende designer lounge chairs ooit! Klik hier voor de hele binnenkijker.

1. Style

Bij het kopen van een bank of een fauteuil, adviseren de meeste mensen om te kijken naar comfort. Natuurlijk is comfort mega belangrijk, maar bij een fauteuil draait het ook vooral om hoe het eruit ziet. Onderschat nooit de kracht van een fauteuil waarmee je de sfeer van een ruimte kunt transformeren. Vandaar dat veel mensen het ook hebben over een statement fauteuil – omdat het je woonkamer kan maken of breken.

Er zijn, zoals je weet, super veel fauteuils waar je uit kunt kiezen – en ook allemaal tegen enorm variërende prijzen. Hoe bepaal je in hemelsnaam voor welke je gaat? Om dure aankoopfouten te voorkomen, is het aan te raden om eerst op onderzoek te gaan. Neem een kijkje op internet op Pinterest en Instagram en ga op zoek naar ruimtes mét fauteuils die je mooi vindt. Op die manier creëer je snel een beeld van de stijl van de fauteuil waar je naar op zoek moet gaan.

Bij de style van een fauteuil let je natuurlijk op de vorm, maar andere aspecten zoals kleur en materiaal, maar ook armleuningen en poten spelen hierbij een belangrijke rol.

In dit industriële loft appartement hebben ze de grijze hoekbank gecombineerd met een stoere bruine leren fauteuil. Klik hier voor meer foto's.
In dit industriële loft appartement hebben ze de grijze hoekbank gecombineerd met een stoere bruine leren fauteuil. Klik hier voor meer foto’s.

2. Prijs

De prijs is natuurlijk ook iets om te overwegen. Niet iedereen heeft een oneindig budget om uit te geven, en al helemaal niet aan een fauteuil, wat eigenlijk geen absolute musthave is. Als prijs geen rol speelt, dan kan je gerust voor die geweldige designer fauteuil gaan die je al een tijdje op het oog hebt. Is het tóch een beetje te duur? Dan zou je op zoek kunnen gaan naar een fauteuil die een beetje erop lijkt. Er zijn genoeg woonwinkels en webshops die hele mooie fauteuils hebben met een designerlook, zonder dat je er duizenden euro’s voor hoeft te betalen.

Een andere handige tip is om voor een tweedehands fauteuil te gaan. Op marktplaats vind je alle soorten fauteuils die je ook in de winkels vindt. Wil je een echte designer fauteuil? Dan zou je ook een kijkje kunnen nemen bij Woppah, wat een soort marktplaats is voor vintage design meubels. Tweedehandse meubelen kopen zijn niet alleen een meevaller voor je portemonnee, maar het is ook veel beter voor het milieu. Dit past dus helemaal bij duurzaam wonen, wat tegenwoordig een hot topic is.

Een nieuwe fauteuil tweedehands kopen kan een geweldig idee zijn. De vintage leren designer fauteuil is de echte blikvanger in deze woonkamer. Klik hier voor meer foto's.
Een nieuwe fauteuil tweedehands kopen kan een geweldig idee zijn. De vintage leren designer fauteuil is de echte blikvanger in deze woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

3. Formaat

Een veelgemaakte fout bij het kopen van meubels in huis, is dat het te groot of te klein is voor de ruimte waar het in gebruikt wordt. Dat geldt voor alle soorten meubels, van de bank tot de TV meubel. En deze valkuil geldt ook voor het kopen van een fauteuil. Bekijk dus altijd hoeveel ruimte je hebt in de kamer, en zoek naar een fauteuil die daarin past. Daarbij moet je bovendien rekening houden met de ruimte rondom de fauteuil. Je wilt niet dat het te dicht bij de salontafel of de bank wordt geplaatst. En wellicht wil je ook achter de fauteuil kunnen lopen.

In deze strakke moderne woonkamer met open keuken hebben ze de super mooie bruine leren Togo Ligne Roset bank gecombineerd met een grijze Togo LIgne Roset fauteiul. Klik hier voor meer foto's.
In deze strakke moderne woonkamer met open keuken hebben ze de super mooie bruine leren Togo Ligne Roset bank gecombineerd met een grijze Togo LIgne Roset fauteiul. Klik hier voor meer foto’s.

4. Kleur en materiaal

Even terugkomend op de kleur en materiaal van jouw perfecte fauteuil. Als je eenmaal die fauteuil hebt gevonden die je leuk vindt, heb je vaak nog de keuze uit honderden kleuren en materialen. Weer overrompeld? Wij hebben een stijlgeheim voor je: veel mensen denken dat een fauteuil waarmee je een eyecatcher wilt creëren in de woonkamer altijd een opvallende kleur of patroon moet hebben. Dat is dus absoluut niet waar! Een neutrale fauteuil met chique afwerking is als een klassieke Chanel handtas, volledig tijdloos en zal nooit uit de mode raken. Stel je het nu voor in een kleur – zoals felroze of een patroon – vreselijk toch? Vorm en stijl zijn veel belangrijker dan kleurkeuze. Houd dat in gedachten. Je kunt het namelijk altijd opnieuw bekleden, maar je kunt de vorm nooit veranderen.

Dankzij het mooie ontwerp, trekt de designer fauteuil de aandacht in deze stoere woonkamer met bakstenen muren. Klik hier voor meer foto's.
Dankzij het mooie ontwerp, trekt de designer fauteuil de aandacht in deze stoere woonkamer met bakstenen muren. Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook:
Hoekbank kopen? 10x Tips!
Eames lounge chair
Butterfly Chair
Fritz Hansen Egg Chair
Woonkamer ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate