60x Woonkamer ideeën


Wil je jouw woonkamer stijlvol, warm en gezellig inrichten? Laat je inspireren door onze originele en leuke woonkamer ideeën, mooie inspiratie voorbeelden en praktisch tips!

De woonkamer, ook wel bekend als de zitkamer, is de ruimte in huis waar je overdag aanwezig bent. Het wordt daarom ook wel de leefruimte genoemd, vaak samen met de keuken. Het is de ruimte waar je TV kijkt, tijd doorbrengt met het gezin en waar je gasten ontvangt. Het is daarom wel zo fijn als je een een fijne uitnodigende woonkamer hebt. Een fijne woonkamer inrichten is echter meer dan alleen een bank, een salontafel en een TV meubel. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het kopen en het klakkeloos plaatsen van de meubels. Waar plaats je de bank? Hoe wordt de TV geplaatst? Hoe creëer je een warme en knusse sfeer? Allemaal vragen waar je over na moet denken. En het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Om je goed op weg te helpen, hebben we de leukste woonkamer ideeën en tips voor je op een rijtje gezet, aan de hand van de super mooie inspiratie voorbeelden.

1. Lange zwevende TV meubel

TV meubels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Heb je echter hele specifieke wensen en eisen? Dan zou je ook kunnen overwegen om een TV meubel op maat te laten maken. Op die manier kan je helemaal zelf bepalen hoe de TV meubel eruit komt te zien. De afetingen, de kleuren, de materialen, noem maar op. Voor onderstaande woonkamer besloten de ontwerpers van FILD design thinking company om een lange zwevende TV meubel te ontworpen. De strakke moderne witte TV meubel loopt over de gehele breedte van de muur.

Lees meer: Modern industrieel appartement van 82m2

woonkamer ideeën - moderne woonkamer met lange zwevende tv meubel

2. TV aan de muur

Vroeger werden alle televisies op een TV meubel geplaatst, maar tegenwoordig kiezen heel veel mensen ervoor de TV strak aan de muur op te hangen. Een TV aan de muur ziet er niet alleen mooi en strak uit, daarmee heb je ook extra ruimte over op de TV meubel voor eventueel andere spullen. In deze woonkamer, waar de TV meubel strak en zonder zichtbare kabels is opgehangen, hebben ze het minimalistisch gelaten.

Lees meer: TV ophangen zonder zichtbare kabels

woonkamer ideeen - moderne woonkamer tv aan de muur

3. Houten wandbekleding

Materialen spelen een belangrijke rol als het gaat om sfeer en uitstraling van een interieur. Hout is een natuurlijk materiaalsoort dat voor sfeer en warmte zorgt. Dat is precies wat de ontwerpers van LCAC Arquitetura wilden bereiken in de zithoek van deze mooie woonkamer. Om dat te realiseren, hebben ze de muur bekleed met houten wandbekleding. Ook de deur én het plafond zijn bekleed met dezelfde bekleding. Speciaal voor de TV is een opening open gelaten, zodat het daar mooi aan gehangen kan worden. Dankzij de spotjes in het plafond ziet het er nóg luxer uit.

Lees meer: Modern industrieel nieuwbouwappartement

woonkamer ideeën - Mooie woonkamer met houten wandbekleding

4. Grote loungebank

De zithoek in deze woonkamer is niet mega groot, maar het was tóch mogelijk om er een grote loungebank neer te zetten. Een grote L-vormige loungebank waarbij de ene zijde naar de TV is gericht, terwijl de andere zijde naar buiten. Op die manier heb je vanuit de zithoek ook mooi uitzicht door de grote glazen schuifpui.

woonkamer ideeen - Mooie woonkamer met grote loungebank

5. Smalle woonkamer

Iedereen wilt natuurlijke een grote brede woonkamer, maar helaas zijn niet alle woonkamers even groot. Dit betekent niet dat kleine en smalle woonkamers niet fijn kunnen zijn. Sterker zelfs, ook hele kleine en smalle woonkamers kunnen er heel leuk uitzien. Architectuur- en ontwerpstudio Paulo Martins Arquitectura & design transformeerde een smalle woning van slechts 2,5 meter breed tot een kleine oase, waar luxe en comfort samenkomen. Doordat zowel de muren, de vloer als het plafond in dezelfde kleur zijn geschilderd, voelt het veel groter aan dan het in werkelijkheid is.

Lees meer: Smalle woning van 2,5 meter met een donker interieur

woonkamer ideeen - smalle woonkamer met donkere muren, vloer en plafond

6. Grote schilderij op de vloer

De woonkamer is weliswaar erg smal, maar wat wel fijn is, is dat het lekker lang is. Dit vraagt om een andere indeling. Zo moeten meubels en decoratie naast elkaar geplaatst worden in plaats van tegenover elkaar. Naast de bank vind je twee bijzettafeltjes die als salontafel worden gebruik. En op de vloer is een hele grote schilderij geplaatst, leunend tegen de muur. Het grote voordeel is dat je niet in de muur hoeft te boren!

Wel liever aan de muur ophangen? Leestip: 12x Schilderij ophangen zonder boren

woonkamer ideeen grote schilderij op de vloer

7. Houten scheidingswand

De zithoek in deze mooie moderne woonkamer grenst aan de open hal. Om ervoor te zorgen dat het tóch knus en gezellig is, kwamen de ontwerpers van architectuurstudio Proctor & Shaw op het idee om de zithoek te kaderen met een scheidingswand. Een mooie luxe scheidingswand, dat gemaakt is van hetzelfde hout als de houten wandbekleding bij de keuken.

Lees meer: Modern appartement in Londen met natuurlijke materialen en kleurtinten

woonkamer ideeen houten scheidingswand

8. Stoere schuifdeur

De woonkamer van klein appartement van nog geen 65m2 grenst aan de slaapkamer. De normale deur die toegang biedt tot de slaapkamer, is vervangen door een stoere schuifdeur. De schuifdeur vormt meteen de blikvanger van de ruimte, waar alle ogen op gericht zijn bij het betreden van deze woonkamer.

Lees meer: Dit kleine appartement is leuk én praktisch ingericht!

woonkamer ideeën - stoere schuifdeur

9. Glazen taatsdeuren

Over deuren gesproken – Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten deuren mogelijk. In deze deze moderne woonkamer, koos architect Raz Melamed voor glazen taatsdeuren. Taatsdeuren zijn direct verankerd in het plafond en de vloer, en is voorzien van een draaipunt op de onder- en bovenzijde. Hierdoor kan de deur zowel naar binnen als naar buiten draaien om de verticale as. Dankzij het glas is het heerlijk licht en ruimtelijk, zowel in de woonkamer als de slaapkamer.

Lees meer: De woning in dit historisch pand is super stoer geworden!

woonkamer ideeën glazen taatseuren

10. Groene muren

Veel mensen kiezen voor een neutrale muurkleur zoals wit of lichtgrijs. Maar als je een beetje kleur wilt in de woonkamer, dan is de muur natuurlijk een logische optie. Groene muren zijn bijvoorbeeld erg populair, die voor een verfrissend en ontspannend effect kunnen zorgen in een interieur. In deze mooie Scandinavische woonkamer hebben ze gekozen voor prachtige olijfgroene muren.

Lees meer: De olijfgroene muren in dit appartement zien er geweldig uit!

woonkamer ideeën olijfgroene muren

11. Twee schilderijen naast elkaar ophangen

Als je twee schilderijen of lijsten naast elkaar ophangt aan de muur, dan kan je dat op verschillende manieren doen. Je kunt beide schilderijen op de hartlijn ophangen – De lijn die door het hart, het midden van de schilderijen gaat. Maar je kunt de schilderijen ook aan de boven- of onderkant uitlijnen. In deze woonkamer zijn de lijsten aan de onderkant uitgelijnd. Wat ook leuk is, is dat de twee prints van dezelfde serie zijn, waardoor ze perfect bij elkaar passen.

twee schilderijen naast elkaar boven de bank

12. TV aan een paal

Bij de inrichting van een woonkamer, ben je snel geneigd om meubels tegen de muur te plaatsen. Dat geldt voor de bank, en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de TV meubel. Maar wat als je een woning hebt met heel veel ramen? Het is niet zo heel fraai om de TV meubel en een grote TV voor het raam te plaatsen. In deze moderne woonkamer, ontworpen door studio 2BOOKS, hebben ze dit opgelost door een TV aan een paal te monteren. Een speciale paal die bedoeld is voor het ophangen van een televisie. Het voordeel is dat het raam minimaal wordt bedekt, en alle kabels en snoeren kunnen netjes verborgen worden.

Lees meer: Modern appartement met grijstinten

woonkamer ideeen moderne woonkamer tv aan paal voor raam

13. Vloerkleed

Het is een hele strakke moderne woonkamer. Je vindt er een moderne open keuken met groot kookeiland. Strakke muren zijn gecombineerd met een strakke grijze gietvloer. En aan het strakke witte plafond zijn moderne zwarte spotjes gemonteerd. In de zithoek vind je twee stijlvolle Togo Ligne Roset banken, en om het knusser en warmer te krijgen, hebben ze een mooi vloerkleed geplaatst. Iets wat altijd een goed idee is als je een strakke vloer hebt. Dit ziet er niet alleen warmer en knusser uit, je voelt het ook letterlijk onder je voeten.

Lees meer: Vloerkleed in huis

woonkamer ideeen  gietvoer met vloerkleed

14. Vloerkleed aan de muur

Een vloerkleed vind je meestal op de vloer, maar je kunt het ook als wanddecoratie aan de muur ophangen. Dit kan een klein macrame wandkleedje zijn, maar als je een hele grote kale muur hebt, dan zou je ook een groot vloerkleed op kunnen hangen. Er zijn verschillende manieren om een vloerkleed aan de muur te monteren, zoals met klitteband, met een gordijnroede, of met een houten lat.

Lees meer: Vloerkleed aan de muur

woonkamer ideeen vloerkleed aan muur

15. Muurcollage met lijsten en schilderijen

Een andere vorm van wanddecoratie die super populair is, is een muurcollage met lijsten en schilderijen. Dit kan zowel een kleine collage zijn met drie of vier lijsten en/of schilderen, maar je kunt ook een hele grote muurcollage maken die een heel muur bekleed. In deze geweldige vintage woonkamer hebben ze hele grote schilderijen afgewisseld met kleine schilderijen, lijsten en posters. Nice, toch?!

Lees meer: Het mooie karakteristieke vintage appartement van filmregisseur Marc Raymond Wilkins

woonkamer ideeen muurcollage

16. Vintage kist als salontafel

In diezelfde woonkamer, ontworpen door architect Emil Dervish, vind je nog veel meer mooie dingen. Er is gekozen voor een mooie vintage stijl met prachtige vintage meubels en accessoires. De vintage kist is daar een heel mooi voorbeeld van, die in de zithoek als een salontafel wordt gebruikt. Het handige is dat je spullen zowel op de kist kan plaatsen als in de kist kan opbergen. En een salontafel met opbergruimte is altijd een goed idee!

Lees meer: 5x Salontafel met opbergruimte

woonkamer ideeen vintage kist salontafel

17. Multifunctionele mezzanine

Woon je in een klein eenkamerappartement, dan ben je genoodzaakt om de slaapkamer en de woonkamer te combineren. Dit hoeft geen ramp te zijn, omdat dit ook heel leuk en knus kan worden. En als je een heel hoog plafond hebt, dan zijn er zelfs mogelijkheden om extra woonoppervlakte te creëren. Dit appartement is ontworpen door Martin architects – Een klein appartement van slechts 47m2. Het voordeel is dat ze een erg hoog plafond hebben. Daar had de architect goed gebruik van gemaakt door een grote multifunctionele mezzanine te bouwen. De mezzanine omvat de slaapkamer aan de bovenkant, een compacte bedstede, én een ruime inloopkast. GE-WEL-DIG!

Lees meer: Dit kleine appartement heeft door een ‘simpele’ toevoeging gegroeid van 47m2 naar 60m2!

woonkamer ideeen multifunctionele mezzanine

18. Twee verschillende banken combineren

Sommigen kiezen voor één grote bank, anderen geven de voorkeur aan twee banken. In deze inspirerende woonkamer is er gekozen voor deze laatste optie. In plaats van twee dezelfde banken te nemen, hebben ze twee verschillende banken gecombineerd, namelijk de populaire IKEA Soderhamn bank en de iconische Togo Ligne Roset bank.

woonkamer ideeën twee verschillende banken combineren

19. Zuil

Decoratie is onmisbaar in elk interieur. Er zijn natuurlijk verschillende soorten decoratie accessoires die je ook op verschillende manieren een plekje kunt geven in huis. Zo kan je dingen op de vloer plaatsen, aan de muur hangen of bijvoorbeeld op de kast zetten. Wil jij een bijzonder object extra onder de aandacht brengen? Zet het dan op een zuil. In deze woonkamer hebben ze een stoere betonnen zuil naast de bank geplaatst, waar een mooie grote vaas op is geplaatst met droogbloemen.

woonkamer ideeen zuil naast de bank met mooie vaas met droogbloemen

20. Pampasgras

Over droogbloemen gesproken, één van de populairste droogbloemen van het moment is Pampasgras. De meeste mensen zijn bekend met de grote bosjes weelderig, grasachtig gebladerte en roomwitte luchtige pluimen van pampagras (hoewel er ook roze variëteiten beschikbaar zijn). Ze zien er prachtig uit en geven elk interieur een kalme en serene uitstraling.

Lees meer: Pampasgras is dé kamerplant trend!

woonkamer ideeen pampasgras

21. Grijze woonkamer

Ben je een liefhebber van de kleur grijs, en wil je grijs als belangrijkste kleur toevoegen in je interieur? Dan denk je misschien als eerst aan grijze muren. Architectenbureau Skälsö is een stapje verder gegaan in een heel bijzondere woning in de Zweedse kustplaats Härnösand, waar niet alleen de muren grijs zijn geverfd, maar ook gekozen is voor een grijze vloer, grijze plafonds en grijze meubels. Dit hebben ze wel afgewisseld met verschillende accessoires en meubels in natuurtinten.

Lees meer: Voor deze karakteristieke woning uit 1900 hebben ze gekozen voor een volledig grijs interieur!

woonkamer ideeen grijs interieur

22. Beamer

Een TV is voor velen een musthave in huis. Sommigen hebben genoeg aan een kleine televisie, anderen willen juist een hele grote televisie. Hoe groter hoe beter. Hoewel er tegenwoordig hele grote televisies verkrijgbaar zijn, ze zullen nooit zo groot zijn als een beamer. Misschien denk je daar niet als eerst aan bij het kopen van een TV, maar als je van grote schermen houdt, dan is een beamer absoluut een goede overweging. Vooral ook als je van films en sportwedstrijden houdt. In de stoere woonkamer van een loft appartement, ontworpen door Line Architects, hebben ze een mega groot scherm genomen die bijna de hele muur inneemt.

Lees meer: Modern loft appartement van een jong creatief stel

woonkamer ideeen beamer

23. Bank waar je aan twee kanten kunt zitten

Je kunt heerlijk languit tv kijken op de heerlijke comfortabele loungebank in die stoere woonkamer. Het is bovendien niet zomaar een loungebank – Het bijzondere is dat je aan twee kanten kunt zitten. Je kunt naar de TV gericht toe zitten, en je kunt ook gericht naar de eethoek en open keuken zitten. Op die manier kan je ook in contact zijn met diegene die in de keuken staat.

woonkamer ideeen bank aan twee kanten zitten

24. Grote boekenkast in kleine woonkamer

Een kleine woonkamer inrichten is best een uitdaging. Je hebt aan de ene kant te maken met de beperkte ruimte, terwijl het er ook leuk uit moet komen te zien. Er wordt vaak gedacht dat je geen grote meubels moet nemen in een kleine woonkamer. Maar grote meubels kunnen juist een goed idee zijn. In de woonkamer van een klein appartement van 36m2, is een hele grote boekenkast geplaatst, die niet alleen gebruikt wordt om er boeken in te plaatsen, maar ook andere spullen zoals opbergboxen, vazen, noem maar op.

Lees meer: Klein maar erg fijn appartement van 36m2

woonkamer ideeen grote boekenkast in kleine woonkamer

25. Bakstenen muur

Bakstenen muren zijn helemaal hot in huis. Niet elk huis heeft dat, maar als je een bakstenen muur hebt in huis, dan is het een super tof idee om te omarmen. Het geeft elk interieur een stoere industriële sfeer. Heb je een nieuwbouwwoning met alleen betonnen muren? Er zijn tegenwoordig bakstenen strips verkrijgbaar, waarmee je een stoere bakstenen muur kunt creëren in huis, die bijna niet te onderscheiden zijn van echte bakstenen muren. Hieronder zien jullie de woonkamer van een stoer appartement in een voormalig verpakkingsfabriek. De bakstenen muren maken hier het interieur!

Lees meer: Stoer appartement in een voormalig verpakkingsfabriek

woonkamer ideeen bakstenen muur

26. TV combineren met open haard

Een ander origineel detail wat goed in tact gehouden is in deze stoere woonkamer, is de originele open haard. Open haarden zijn mooi en sfeervol, maar veel mensen weten niet hoe je ze kunt combineren met de televisie. Daar zijn verschillende ideeën voor – Hier hebben ze de TV strak aan de muur gemonteerd boven de schouw.

Lees meer: TV en open haard combineren

woonkamer ideeën tv naast haard

27. Verticaal tuinieren

Aan de andere muur in diezelfde woonkamer, de muur boven de bank, is een grote strakke witte muur. In plaats van een traditionele vorm van wanddecoratie, zoals lijsten of schilderijen, hebben ze gekozen voor planten aan de wand. Hier hebben ze speciale plantenpotten voor gebruikt die aan de muur gemonteerd kunnen worden. Heel leuk dat ze ook hangplanten hebben gebruikt. Planten aan de wand wordt ook wel verticaal tuinieren of groene muur genoemd. Dit ziet er niet alleen leuk uit, je kunt er ook ruimte mee besparen in de woonkamer!

woonkamer ideeen - verticaal tuinieren planten aan de muur in witte plantenpot

28. Grote poef

Extra zitplekken creëren kan je op verschillende manieren in de woonkamer. Je kunt meerdere banken combineren, je kunt een extra stoel of fauteuil neerzetten. En wat ook een heel goed idee is, is een grote poef. Het grote voordeel van een poef is dat je aan meerdere kant kunt zitten. Handig voor bijvoorbeeld feestjes. En een poef kan je natuurlijk ook altijd als een voetensteun gebruiken.

Lees meer: Het mooie gekleurde appartement van Zweedse architect Andreas Part

woonkamer ideeen grote poef

29. Hangende kast aan het plafond

Kasten plaats je op de vloer of hang je zwevend op aan de muur. Architectenbureau Vão kwam voor een project op het idee om een hangende kast aan het plafond te monteren. Het gaat om een klein loft appartement met een open slaapkamer. Tussen de slaapkamer en de woonkamer is een stoere hangende kast aan het plafond gemonteerd, die meteen als een soort scheidingswand wordt gebruikt. De kast biedt bovendien enorm veel opbergruimte.

Lees meer: Klein open loft appartement met een groene vloer!

woonkamer ideeen hangende kast aan plafond

30. Grote maatwerk TV wandkast

Ook in deze woonkamer hebben ze een kast laten maken. Het is de moderne woonkamer van het N.A. House, een project die in 2016 gerealiseerd is door interieurontwerper en architect Oshir Asaban. De ontwerpers hebben een grote TV wandkast ontworpen en op maat laten maken, waarmee de hele muur is bekleed. Het loopt zelfs boven de deuropening naar de andere kant van de woonkamer. De TV heeft een centrale plek gekregen aan de kast, en daaromheen vind je een combinatie van laden en open vakken in verschillende formaten. Kortom, een mooie praktische kast met heel veel opbergruimte voor van alles en nog wat.

Lees meer: Inspirerend mooi zwart wit interieur

Woonkamer ideeen - grote tv wandkast maatwerk

31. Meerdere hanglamp op één lichtpunt

Hanglampen zijn mooi, maar soms heb je niet genoeg aan één hanglamp. In deze woonkamer hebben ze dan ook meerdere hanglampen opgehangen. Het zijn drie dezelfde hanglampen die aangesloten zijn op één lichtpunt, en middels haakjes op verschillende plekken aan het plafond zijn gehangen. Daarnaast vind je er ook nog een vloerlamp naast de bank en spotjes die de stoere houten wandbekleding in de spotlight zetten.

Lees meer: Oud herenhuis verbouwd tot inspirerende turnkey woning

woonkamer ideeen meerdere hanglamp aan een lichtpunt

32. Roze woonkamer

We hebben hierboven de grijze woonkamer laten zien. Maar als roze je lievelingskleur is, dan kies je natuurlijk niet voor grijze muren. Dan kies je natuurlijk voor roze muren. En roze gordijnen, roze kasten en schilder je ook de plinten roze. Hoewel je bij de kleur roze in het interieur aan een prinsessenkamer denkt, is deze roze woonkamer juist heel stoer geworden!

Lees meer: Klein appartement van 29m2 met een roze interieur!

woonkamer ideeen roze muren

33. Plantenhoekje

Hoewel de woonkamer overduidelijk roze is, vind je er ook heel veel andere kleuren. Zo komt groen ook in het ontwerp voor, in de vorm van mooie groene kussens en verschillende leuke planten. Ze hebben een leuk plantenhoekje ingericht met een mooie plant in een grote terracotta pot op de vloer en is een houten krukje gebruikt als plantenstandaard waar meerdere kleine plantjes op geplaatst zijn.

Leestip: 18x Plantenstandaards

woonkamer ideeen plantenhoekje

34. Lage boekenplanken

Wandplanken hang je aan de muur, vaak op een bepaalde hoogte. Maar deze woonkamer laat zien dat het ook heel leuk kan zijn om boekenplanken laag aan de muur op te hangen. In plaats van meerdere boekenplanken boven elkaar te monteren, hebben ze slechts één niveau gecreëerd. En op de planken zijn stapels boeken gecreëerd. Weer eens wat anders dan die standaard boekenplanken of boekenkast.

Lees meer: Deze luxe turnkey woning is prachtig ingericht en afgewerkt

woonkamer ideeen lage boekenplanken met stapels boeken

35. TV meubel kast decoratie

De TV meubel is bedoeld om de TV erop te plaatsen, en eventueel het randapparatuur. Maar als je een grote brede TV meubel hebt, dan kan je het ook heel leuk decoreren. Dat hebben ze gedaan in deze mooie woonkamer. Ze hebben een lage TV meubel op maat laten maken, die over de hele breedte van de woonkamer loopt. Naast de TV vind je er verschillende vormen van decoratie – van schilderijen en lijsten tot mooie gitaren.

Lees meer: Dit herenhuis is radicaal gerenoveerd!

woonkamer ideeen tv meubel kast decoratie

36. Grote spiegel

Spiegels mogen niet ontbreken in huis – Iedereen zou op z’n minst één grote spiegel moeten hebben in huis. In de hal, in de slaapkamer, in de badkamer, en het kan ook een goed idee zijn om een grote spiegel in de woonkamer te plaatsen. Functioneel gezien is dit misschien niet de meest logische plek, maar decoratief gezien is een grote spiegel in de woonkamer wel super leuk. In deze charmante woonkamer hebben ze een grote klassieke gouden spiegel in de hoek van de woonkamer geplaatst. Het staat perfect bij de groene fluwelen banken!

Lees meer: Dit charmante appartement in het centrum van Stockholm is een mustsee!

woonkamer ideeen grote gouden spiegel in de hoek

37. Twee lijsten boven elkaar ophangen

Als je een grote kale muur hebt, dan kan je meerdere schilderijen naast elkaar ophangen, of je kunt zelfs een grote collage met meerdere lijsten en schilderijen creëren. Wil je echter een smalle muur creëren? Dan zijn er minder mogelijkheden. Wat wel een leuk idee is, is om twee of meerdere lijsten boven elkaar op te hangen. In deze woonkamer laten ze dat heel leuk zien, aan de muur tussen de twee grote ramen.

Lees meer: Stijlvol stoer appartement waar underlayment de hoofdrol speelt

woonkamer ideeen twee lijsten boven elkaar hangen

38. Ronde salontafel

Ronde vormen passen helemaal bij de nieuwste woontrends van 2021. Met meubels met ronde vormen kan je bovendien de strakke rechte lijnen doorbreken in een interieur, en voor een meer zachtere uitstraling zorgen. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer met een strakke bank en een rechthoekig vloerkleed? Een ronde salontafel kan dan een goed idee zijn. Het is bovendien kindvriendelijker!

Lees meer: Zo richt je een klein appartement in van 21m2!

woonkamer ideeen ronde salontafel in kleine woonkamer

39. Hanglamp aan plafond verplaatsen

Vaak heb je te maken met dat een hanglamp niet precies hangt boven de plek waar je het wilt hebben, bijvoorbeeld boven de eettafel of boven de zithoek. Een simpele manier om dit op te lossen is om de hanglamp aan het plafond te verplaatsen. Hang een haakje op de plek aan het plafond, maak een lus in de draad van de lamp, en gebruik die om het aan het haakje te hangen. Niet alleen heb je de hanglamp precies op de plek hangen waar je het wilt, maar het ziet er ook nog eens erg leuk en speels uit.

Lees meer: Kerst binnenkijker bij Christina!

woonkamer ideeen hanglamp aan plafond verplaatsen

40. Meerdere spiegels aan de muur

Boven hadden we het over dat het een leuk idee is om een grote spiegel in de woonkamer te plaatsen. Je kunt ook meerdere spiegels gebruiken? In deze chique woonkamer is de muur achter de bank gedecoreerd met drie spiegels naast elkaar. Dit hebben ze gecombineerd met lijsten die nonchalant op de vloer zijn geplaatst.

Lees meer: Dit luxe karakteristieke appartement in Parijs vind je op Airbnb!

woonkamer ideeën meerdere spiegels als wanddecoratie

41. Collage van spiegels

Ben je gek op spiegels? Dan zou je zelfs nog een stapje verder kunnen gaan, door een mooie collage van spiegels te maken aan de muur. Weer eens wat anders dan een collage van schilderijen en lijsten met posters. Je kan natuurlijk ook mixen en matchen door spiegels, schilderijen en lijsten met posters te combineren.

woonkamer ideeen collage van spiegels

42. Grote spiegelwand

Spiegels hebben als voordeel dat ze een kleine ruimte groter laten lijken. Hoe groter de spiegel, hoe groter dit ruimtelijk effect zal zijn. In deze kleine Scandinavische woonkamer hebben ze een muur bijna volledig ingericht met een grote op maat gemaakte spiegelwand. Hoewel deze woonkamer erg klein is in oppervlakte, voelt het absoluut niet zo aan.

Lees meer: Dit Scandinavisch appartement is anders, maar wel super stoer ingericht!

woonkamer ideeen grote spiegelwand

43. Spiegel op de schouw

Heb je een mooie schouw en een open haard? Dat is ook een hele mooie plek voor een spiegel. Als je een diepe schouw hebt, dan kan je het gewoon erop plaatsen en laten leunen tegen de muur. Je zou het natuurlijk ook op kunnen hangen aan de muur, wat een beter idee is als je een hele grote spiegel hebt. In deze woonkamer hebben ze voor deze laatste optie gekozen. Ziet er er niet super chique uit?!

woonkamer ideeen spiegel op schouw

44. Schouw decoreren

Een bijkomend voordeel als je de spiegel aan de muur ophangt in plaats van deze op de schouw te plaatsen, is dat je extra plek hebt om de schouw op een andere manier te decoreren. Denk aan kaarsen, leuke plantjes, fotolijstjes, boeken, noem maar op. Je zou het dus kunnen vergelijken met een wandplank!

woonkamer ideeen schouw decoreren

45. Ongebruikte open haard decoreren

Een werkende open haard is leuk, maar sommige haarden worden niet meer gebruikt. Zowel de schouw als de haard worden wel in tact gehouden, omdat het er gewoon mooi uitziet. Hierboven hebben we laten zien dat je het leuk kan decoreren, door het te gebruiken als een soort wandplank. En ongebruikte open haarden kan je ook aan de onderkant leuk decoreren. Voeg meer sfeer en warmte toe aan de woonkamer met stapels houtblokken, gebruik het als boekenkast, als tijdschriftenrek, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Lees meer: Ongebruikte open haard decoreren

woonkamer ideeen ongebruikte haard decoreren houtblokken

46. Gekleurd plafond

Muren zijn een uitstekende manier om meer kleur toe te voegen in het interieur. Hoewel het plafond vaak wit wordt gelaten, is het ook mogelijk om het plafond in een andere kleur te verven. Een gekleurd plafond kan voor een heel bijzonder effect zorgen in de woonkamer. Voor een samenhangend geheel kies je voor dezelfde kleur als de muren. Wil je het plafond iets meer op laten vallen, kies dan een andere kleur. In deze bijzondere woonkamer zijn de muren lichtgrijs geverfd, terwijl het plafond zwart is.

Lees meer: Dit Scandinavisch appartement heeft hele mooie gekleurde muren!

woonkamer ideeen plafondkleur zwart

47. Wandrek boven TV meubel

Opbergruimte is erg belangrijk in huis. In de woonkamer kan je dat creëren met behulp van de TV meubel. TV meubels zijn meestal laag, omdat je de TV dan op ooghoogte hebt. Maar hoe groot je TV ook is, het zal vrijwel nooit de hele muur innemen. Als je meer opbergruimte wilt creeeren in de woonkamer, dan zou je nog een extra wandrek boven de TV meubel kunnen monteren. In deze stoere woonkamer van een loft appartement uit Stockholm, hebben ze de mooie witte string kasten boven de moderne witte TV meubel gemonteerd. De string kasten worden als boekenkast gebruikt.

Lees meer: Exclusief New York loft geïnspireerd appartement

woonkamer ideeen wandrek boven tv meubel

48. TV verbergen

De string kast boven de TV meubel ziet er erg goed uit. En ook de TV hebben ze op een hele leuke manier opgehangen aan de muur, die een onderdeel is geworden van een soort wandcollage. Door lijsten rondom de TV op te hangen, valt de TV minder op. Vind je de televisie ook een lelijk apparaat, en wil je die ook op een leuke manier verbergen? Daar zijn heel veel leuke ideeën voor! Zo kan je het in een kast plaatsen, kan je een schuif-eleemnt creëren die je voor de TV kunt schuiven, en kan je de muur in dezelfde kleur als de TV verven, zodat de TV minder opvalt.

woonkamer ideeen tv verbergen

49. Vaste bank op maat

De bank is de hoofdrolspeler in elke woonkamer. Niets is fijner dan een heerlijke comfortabele bank waar je zowel lekker o kunt zitten als languit op kunt liggen. Banken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Heb je hele specifieke wensen eisen? Dan kan je overwegen om een vaste bank op maat te laten maken. In deze stoere woonkamer, waar een stoere betonlook vloer ligt, hebben ze een grote loungebank op maat laten maken, die dezelfde betonlook heeft gekregen. De bank heeft handige laden aan de onderkant, en is aan de bovenkant afgewerkt met grote comfortabele en kleurrijke kussens.

Lees meer: Van oude timmerwerkplaats tot stoere loft woning

woonkamer ideeen op maat gemaakte bank in stoere loft

50. Vaste bank in kleine woonkamer

Bovenstaande woonkamer is super groot, en ze hebben dan ook een hele grote u-vorimge bank laten maken. Een maatwerk bank kan echter ook een goed idee zijn in de woonkamer. Op die manier kan je namelijk alle centimeters van een ruimte goed benutten. In deze super kleine woonkamer van een klein studio appartement van slechts 22m2 hebben ze een maatwerk bank laten maken die precies past in het nisje bij het raam. De houten bank ziet er bovendien super strak uit, met de laden aan de onderzijde!

Lees meer: In dit kleine appartement van 22m2 hebben ze de slaapkamer óp de badkamer ingericht!

woonkamer ideeen bank op maat in kleine woonkamer

51. Multifunctionele bartafel

Doordat de woonkamer zo klein is, is het ook niet mogelijk om er een aparte eettafel en bureau te plaatsen, terwijl de bewoner dat wel nodig heeft. Architectenstudio A Little Design heeft dit opgelost door een hoge bartafel te creëren met bijpassende barkrukken, die zowel als eettafel als bureau gebruikt kan worden.

woonkamer ideeen multifuncionele bartafel

52. Bank schuin plaatsen

Het zit in ons om alles recht en uitgelijnd te positioneren in een ruimte. Kasten worden bijvorobeeld tegen de muur geplaatst, en tafels worden parallel gepositioneerd ten op zichte van de muur. Om een speels effect te creëren in de woonkamer, zou je eens kunnen experimenteren om het anders te doen. In deze super leuke woonkamer hebben ze niet alleen de mooie loungebank midden in de woonkamer geplaatst, maar ook schuin gepositioneerd ten op ziche van de muur.

Lees meer: Modern minimalistisch appartement met industriële details

woonkamer ideeen bank schuin plaatsen

53. Smalle woonkamer inrichten

Een kleine woonkamer inrichten is een uitdaging, en als het ook nog eens erg smal is, dan is het al helemaal lastig. Tóch zijn er ook hele leuke ideeën om een kleine smalle woonkamer in te richten. Een tip is om te kiezen voor een lichte basis, waarbij alle muren in dezelfde kleur worden geverfd. Door ook een lichte vloer te nemen, lijkt de kleine smalle woonkamer groter en breder. In deze smalle woonkamer zijn er meerdere functionele gebieden naast elkaar ingericht.

Lees meer: Super mooi ingericht smal appartement uit Lissabon

woonkamer ideeen smalle woonkamer inrichten

54. Gordijnen als scheidingswand

Heb je juist een woning met een open indeling, dan moet je er juist voor zorgen dat alle ruimtes knus aanvoelen. Je zou bijvoorbeeld scheidingswanden kunnen plaatsen tussen de verschillende ruimtes. Scheidingswanden heb je in heel veel verschillende soorten, maten en materialen. Gordijnen zijn bijvoorbeeld een heel leuk idee als scheidingswand. Door de juiste stof te kiezen, kan je bovendien heel veel sfeer en warmte creëren in de woonkamer. In deze voormalige garage, hebben ze mooie blauwe gordijnen opgehangen als roomdivider tussen de woonkamer en keuken.

Lees meer: Voormalige garage verbouwd tot stoere minimalistische open loft

woonkamer ideeen gordijnen scheidingswand

55. Kasten in dezelfde kleur als de muur

Kasten kunnen dienen als een mooi contrast met de muurkleur. Wil je juist meer een samenhangende look in de woonkamer, probeer dan de kast in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Dat hebben ze gedaan in deze mooie woonkamer, waar de keukenkasten in dezelfde mooie groene muurverf zijn geschilderd als de muren.

woonkamer ideeen kasten zelfde kleur als muur

Lees meer: Klein appartement van 34m2 met mosgroene muren

56. Multifunctionele wandlamp

In diezelfde leuke woonkamer hebben ze de eethoek ingericht achter de bank. In plaats van twee verschillende lampen, hebben ze hier één wandlamp gemonteerd aan de muur tussen de zithoek en eethoek. De mooie designer Flos 265 wandlamp met de lange arm, kan naar verschillende kanten worden gedraaid, zodat je het zowel in de zithoek als de eethoek kunt gebruiken.

woonkamer ideeen multifunctionele wandlamp - Flos 265 wandlamp bij bank en eettafel

57. Kozijn kleur

Kozijnen worden vaak in dezelfde kleur geverfd als de muurkleur. Op die manier vormen ze meer en samenhangend geheel, waardoor de kozijnen minder zullen opvallen. Echter is het juist soms ook leuk om de kozijnen juist op te laten vallen, door ze in een andere kleur te verven. In deze kleine woonkamer, waar de muren wit zijn, hebben ze gekozen voor zwarte kozijnen. Het effect is meteen zichtbaar!

Lees meer: Dit kleine appartement van 39m2 is perfect afgewerkt tot in de kleine details

woonkamer ideeen kozijn kleur zwart

58. Kast rondom raam

Op zoek naar een praktisch en leuk idee om meer kastruimte te creëren in een kleine woonkamer? Wat dacht je van een kast op maat rondom een raam? De buitenmuur waar een raam in zit, wordt meestal vrij gelaten. Je kunt het echter heel goed benutten door er bijvoorbeeld een kast rondom het raam te laten maken. In deze bijzondere moderne woonkamer, ontworpen door architectenbureau Elding Oscarson, hebben ze een op maat gemaakte kast gebouwd rondom het grote raam. En bij het raam is bovendien een heerlijk vensterbank zithoekje gecreëerd.

Lees meer: Modern wit rijtjeshuis met een ruimtelijk wit interieur

woonkamer ideeen kast rondom raam met zithoekje op vensterbank

59. Chesterfield

Chesterfield banken zijn super mooi. Een Chesterfield bankis een type bank met opgerolde armen en gecapitonneerde bekleding. Traditioneel is de bekleding van een Chesterfield bank donker leer, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar in andere kleuren en materialen. Wil jouw woonkamer een klassieke of vintage look geven? Een Chesterfield bank als blikvanger kan het antwoord zijn! Hoewel er meerdere mooie objecten te vinden zijn in deze woonkamer, is de Chesterfield bank er ook absoluut één van!

Lees meer: Industrieel appartement met vintage & Scandinavisch design

woonkamer ideeen chesterfield bank

60. Speelhoek inrichten

Heb je kleine kinderen in huis? Dan is een speelhoek natuurlijk altijd een goed idee. Kinderen spelen immers liever allemaal in de woonkamer in plaats van hun eigen kamer. Het voordeel is bovendien dat je ze in de gaten kunt houden. De uitdaging is echter wel om ervoor te zorgen dat de speelhoek je woonkamer overneemt. De ontwerpers van Hao Interieur design kwamen voor de inrichting van een modern appartement uit Taiwan op het idee om vouwdeuren te plaatsen in de woonkamer, waar de speelhoek volledig afgesloten kan worden. Ideaal, toch?!

Lees meer: Leuk idee voor speelhoek in woonkamer

woonkamer ideeen speelhoek inrichten met vouwdeuren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate